lördag 3 maj 2014

Sagan om Humorberget

Senare idag ska jag, frun och storprinsen gå på teater. Några vänner är med i pjäsen Sagan om Humorberget. Det ska bli mycket kul!!!!


Plattläggare

Det knackade på dörren, jag gick och öppnade. På ganska bra engelska frågade personen om jag hade några tankar på att lägga plattor på vår uppfart. Egentligen inte men jag blev lite nyfiken på hur mycket det skulle kosta. Jag frågade hur mycket det skulle kosta och han sa att personen som beräknar priset skulle kunna komma lite senare.

Några minuter senare kom en annan person och knackade på dörren. Personen pratade bättre engelska än den tidigare personen. Han tittade lite snabbt på min uppfart, stegade några gånger för att måtta avstånd eller nått. Du har en ganska stor uppfart och en annan firma hade säkert tagit 90000kr för att lägga plattor här. Jag tar 50000kr och då ingår allt. 50000kr låter lite mycket för mig och verkade lite tveksam. Lite förhandling fram och tillbaka och han försökte övertyga mig att billigare skulle jag nog inte kunna få. Till slut sjunk priset till 40000kr och det fick jag inte säga till någon.

För att göra hela storyn kort så sa jag att jag var tvungen att tala med min bank innan jag beslutade något och bad honom komma tillbaka om två dagar. Han gick med på det lite motvilligt då han hade väldigt mycket sten som bara stod och tog plats och som han nu ville få sålda. Han kunde inte heller garantera att stenarna fanns kvar och jag sa att om stenarna är slut så är dem slut. Inget mer att göra.

Han åkte och kom tillbaka två dagar senare. Jag sa att jag hade pratat med min bank och att vi inte var intresserade. Han blev väldigt besviken och sa att han hade hållt kvar stenar till mig och tackat nej till andra kunder och hur skulle det se ut om han kontakta dem nu. Jag svarade snabbt att jag inte alls hade sagt att han skulle hålla kvar några stenar och...nu vände han på klacken och gick mot bilen.

Jag kanske gjorde mitt livs största misstag och inte tog erbjudandet på 40000kr och fick plattor på uppfarten. De hade säkert gjort ett bra jobb men det som stoppade mig förutom att det var ganska mycket pengar och som vi inte hade var att när jag frågade efter papper på firman så slingrade han sig som en orm. När priset gick ner till 40000kr så var han väldigt noga med att berätta att det var cash to cash dvs. svart. Då fick det helt enkelt vara.

Jag vill bara varna för firmor som vill göra ett snabbt jobb och få dina pengar. Betala ALDRIG i förväg. Betalning sker efter att jobbet är klart och in på ett konto inte i handen.