torsdag 5 april 2012

Nyhetsbrev brev från LR

Jag har fått ett nyhetsbrev från LR (Lärarnas Riksförbund) och i det brevet förklarade dem vad strejk, lockout, blockad innebar. Undrar varför dem skriver ett sådant nyhetsbrev??

Nu blir det spännande tider. Ska lärarkåren över hela Sverige gå ut i strejk för att verkligen visa att vi vill se en ändring i fråga om arbetsbelastning och lön. Det skulle verkligen vara på tiden.

Men det handlar inte bara om att jag ska få högre lön utan det handlar lika mycket om att visa världen att läraryrket är ett viktigt yrke som handlar om att lära, utveckla och förbereda nästa generation för livet.

Sen säger jag inte nej till en högre summa i lönekuvertet :)

Jag blir så upprörd...

Såg en dokumentär om hur pastorer i Nigeria tjänar pengar på sin ställning som pastor.

Är det fel att tjäna pengar i tjänst för Gud?
Är det fel att leva i rikedom?

Svåra frågor att besvara och jag har inte för avsikt att svara på dem heller men när fokuset flyttas från Jesus till DIG så blir det fel.

Det är så viktigt att var och en tar en funderare på vad man tror på. Det står i Bibeln att falska profeter ska komma och leda människor vilse. Är den tiden här nu? Ja jag skulle vilja påstå det.

Men det är säkert svårt att arbeta som pastor där allas blickar riktas mot en och man har pressen att leverera, vara omtyckt osv. Det kan vara lätt att dras in i en roll när man står på scenen för att skapa förväntningar hos en publik. Man börjar skapa en show som lockar människor.

Som åhörare anser jag att man bör tänka på fyra saker när man lyssnar på någon från talarstolen.
1. Ödmjukhet - vi är alla lika mycket värda för Gud och om någon påstår sig vara något extra så är det en varningsklocka.
2. Fokus på Jesus - fokuset måste vara på Jesus och inget annat. Inte vad personen själv har gjort eller annat bra som har hänt.
3. Kärlek -  du är frälst av nåd och för att Gud älskar dig, inga motprestationer behövs. Vi visar vår tacksamhet till Gud på olika sätt och om någon säger att du måste göra så här för att visa din tacksamhet så bör du ifrågasätta.
4. Bibeln som facit - det som sägs eller händer under en Gudstjänst, är det i samklang med vad Bibeln säger. Om inte bör du vara lite reserverad.


Jag vill inte vara pessimistisk på något sätt utan jag vill snarare skydda oskyldiga människor från falska personer som är ute efter inget annat än pengar, makt och berömmelse. Även om dessa tre saker inte är något fel i sig så blir det fel om det missbrukas genom girighet, personfixering och oärliga motiv.

Jag vill uppmana var och en att vara på sin vakt och ifrågasätta det som sägs och händer i våra kyrkor. Om det som sägs och händer är äkta så tål det att ifrågasättas. I detta blir det också viktigt att du och jag läser vår Bibel och ber till Gud om vägledning i vår tro.

Vad blev det av detta inlägg egentligen????
Hoppas ni har förstått mig i mitt babblande.




Bibelfrågan

En av Johannes Döparens lärjungar blev sedermera Jesu lärjunge och apostel. Vilken?

 Svara genom att skriva en kommentar.

Svar: Andreas