måndag 11 juni 2012

MLG Spring Championship Final

DRG vs Alicia
ZvP

DRG vann med 3-1

Här kommer delar av intervjun med DRG (ursäkta översättningen)

Q: Du vann MLG Arena men det här är första gången du har vunnit ett live Championship event. Hur känns det?

DRG: Jag vann en Arena, men jag ville vinna framför fansen. Jag var besviken när jag misslyckades i de tidigare championshipsen men jag är glad över att ha vunnit denna gång efter att ha besegrat många bra spelare.

Hur kändes det när fansen ropade ditt namn?

Det var som ström. När jag spelade i MLG kunde jag bara titta från baksidan när publiken skrek och hurrade mästarnas nman. Det fick mig att känna bitter när jag tänkte på hur härligt det skulle vara om jag själv kunde vara i deras situation. När jag äntligen fick mottaga jublet kändes det som ström genom hela min kropp.

Din väg till titeln var relativt enkel. Var det några matcher som var värda att komma ihåg eller svåra att vinna?
 Ta första platsen i gruppen och gå direkt till vinnarnas final är den enklaste vägen att vinna MLG, så jag satsade på det. Men Socke spelade bra och jag min första plats i gruppen var i fara. Hursomhelst, SaSe kom in sent och besegrade Socke vilket var bra för mig. Jag tittade på deras match och tänkte snälla förlora, snälla förlora och jag var verkligen tacksam för SaSe. När han vann den matchen kändes det som att jag hade goda chanser att vinna hela turneringen.

Många personer förväntade sig att du skulle spela mot Marineking i finalen men det slutade med att du fick möta Alicia.

MKP är duktig i TvP så jag trodde han skulle ta sig tillbaka men Alicia hade drivet och lyckades besegra MKP. Jag tänkte att nu kanske det inte blir exakt som planerat men eftersom jag är mycket säker i ZvP normalt, så var jag ändå mycket säker på att jag skulle vinna mästerskapet.

Utlänningarna gjorde överraskande bra ifrån sig i turneringen. Tror du de hat tagit in på er eller var turneringen en engångsföreteelse?

SC2 fortsätter mot långa macro matcher och jag tror att några utlänningar som Stepahno eller SaSe som spelade riktigt bra i den här turneringen är duktiga på macro spel. Men jag tror att så länge spelet utvecklar sig mer mot macro spel, kommer koreanska spelare ha mer och mer övertag.

Jag tror att i framtiden kommer det att finnas en handfull utländska spelare som kan prestera bra resultat men jag tror att majoriteten av de bästa spelarna kommer fortfarande att vara koreaner.

Några planer på hur du ska spendera dina prispengar?

Jag sparar allt för att min dröm är att kunna köpa ett hem innan jag gör min tjänstgöring i armen. Så jag spenderar inget utan bara sparar.

Några sista kommentarer?

jag vill tacka mitt lag MvP, vår partner MYM och Razer som sponsrar oss. Ett tack också till mina lagkamrater som hjälper mig med träningen, min huvudtränare och hans familj, min familj, vänner, flickvännen, mina fans, alla!

StarCraft2 ranking update SaSe

Denna helg handlar om SaSe (Kim Hammer) som har stigit i rankingen som en raket. På några timmar har han klättrat från plats 24 till plats 13 och det förstår man kanske när han tar en 4 plats i en av världens mest prestigefyllda turneringar.

Grattis än en gång till SaSe.

Det vore nice att få växla några ord med SaSe under DH. kanske en autograf och ett kort på oss tillsammans. Det borde gå att fixa. 

MLG Spring Championship 2012 update

Alicia vs MarineKing
PvT

Alicia vann två raka kartor och får möta DRG i finalen.
Det coolaste som hände i matchen var när Alicia hindrade MarineKing att expandera med en Dark Templar. Marineking lyckades till slut expandera men på den här nivån är varje sekund dyrbar.

Till slut blev det base race men med DT:s som försvar och ett CC som var tvunget att landa för att kunna scanna så blev det tufft för MarineKing att ta ut Alicias baser.

MLG Spring Championship 2012 update

det blev en riktig rysare mellan SaSe och Alicia men Alicia drog det längsta stråt. I tredje och avgörande matchen mellan dem blev det base race och Alicia lyckades bygga ett CC som SaSe aldrig hittade. När Alicia hade tagit ut SaSe:s observer och fick ut en Dark Templar var matchen över och SaSe sa gg, gl

Bra spelat av SaSe som imponerade mycket på mig med sitt spel. Det ska bli mycket intressant att se honom spela på DH. Spelar han lika bra på DH som han gjorde nu under MLG så kan han gå hela vägen. Grattis till SaSe och Quantic för plats nr 4 och en prissumma på 5500 usd.

Alicia får nu möta landsmannen MarineKing och vinnaren får möta landsmannen DRG i finalen. Så på plats 1,2 och 3 har vi koreaner.