tisdag 5 juni 2012

Punktering på bilen :(

När jag skulle gå till dagis med storingen fick jag se att jag hade punktering på ena däcket på bilen. Ja det var precis det jag önskade mig nu när skatteåterbäringen kommer.

Har man inte tillräckligt med utgifter så kommer det utgifter så att pengarna går åt. Ingen mening med att spara lite pengar då gör dem ingen nytta.

Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Biblisk kristendom del 1.

Apg. 11:26: ”Och det var i Antiokia som lärjungarna först började kallas kristna.

Inledning

Man stöter ofta och i många olika sammanhang på människor och rörelser som kallar sig för kristna, men det är ganska sällan begreppet kristen som sådant debatteras öppet utifrån någon objektiv grund. Vad som kännetecknar en kristen och vad kristendom egentligen är reduceras därför alltför ofta till en fråga som var och en får avgöra själv utifrån eget tycke och smak. Det är en utveckling som ligger helt rätt i tiden där den s.k. postmodernismen lärt att människan är sitt eget rättesnöre och rätt och fel är en fråga som skall avgöras utifrån rent subjektiva kriterier. 

Men utifrån tron att Bibeln är Guds Ord så är en sådan utveckling helt förkastlig – det är till och med på det sättet att Bibeln själv säger vad som är en kristen människa och vad som är sann kristendom. Vi skall i detta bibelstudium fördjupa oss lite i vad Bibeln har att säga i detta ämne utifrån en mycket intressant text i Apostlagärningarna, den bok i Nya Testamentet som handlar om hur Jesu lärjungar spred tron på honom i hela den då kända världen kring Medelhavet. Vårt mål för detta studium är att försöka leda i bevis att Bibeln själv säger att den enda kristendom som är värd namnet är den kristendom som bygger enbart på Bibelns eget samlade innehåll.

Huvudtext

Apg. 11:19-26: ”De som hade skingrats på grund av den förföljelse som började med Stefanus kom ända till Fenicien, Cypern och Antiokia, och de predikade ordet endast för judar. Men bland dem fanns några män från Cypern och Cyrene, och när de kom till Antiokia började de tala också till grekerna och predika evangeliet om Herren Jesus. Och Herrens hand var med dem, och ett stort antal kom till tro och omvände sig till Herren. Ryktet om detta nådde församlingen i Jerusalem, och man sände då Barnabas till Antiokia. När han kom dit och såg vad Guds nåd hade uträttat, blev han glad och uppmanade dem alla att hålla sig till Herren av hela sitt hjärta. Barnabas var en god man, uppfylld av den helige Ande och tro. Och en stor skara människor fördes till Herren. Han begav sig därefter till Tarsus för att söka upp Saulus. Han fann honom och tog honom med sig till Antiokia. Under ett helt år var de tillsammans med församlingen och undervisade en stor skara. Och det var i Antiokia som lärjungarna först började kallas kristna.”

bibelfokus.se 

StarCraft2 ranking update









Symbol (1487)
Kang DongHyeon
Team SCV Life
Statistik: 21-9 (70%)
#2
mvp (1483)
Jeong JongHyun
Incredible Miracle
Statistik: 128-45 (74%)
#3
*Squirtle (1462)
Park HyunWu
STARTALE
Statistik: 84-45 (65%)
#4
Stephano (1440)
Ilyes Satouri
Millenium
Statistik: 171-59 (74%)
#5
MC (1433)
Jang MinChul
SK-Gaming
Statistik: 201-98 (67%)
#6
Violet (1415)
Kim DongHwan
Empire
Statistik: 65-45 (59%)
#7
*MarineKing (1414)
Lee JeongHun
Prime
Statistik: 208-82 (72%)
#8
Parting (1397)
Won EiSak
StarTale
Statistik: 35-25 (58%)
#9
*DongRaeGu (1391)
Park SuHo
MVP
Statistik: 109-37 (75%)
#10
Genius (1382)
Jeong MinSu
MVP
Statistik: 70-50 (58%)



NaNiwa på plats 25
Thorzain på plats 28

Jag vet inte hur jag ska kommentera rankingen riktigt men klart är det iaf att koreanerna dominerar.
Stephano är enda utlänning bland topp 10.

Av topp 30 på världsrankingen kommer 6 st att delta på DreamHack summer den 16-19/6
Stephano rankad 4
Hero rankad 11

PuMa rankad 19
NaNiwa rankad 25
Thorzain rankad 28
Taeja rankad 29

Vem av dessa tror ni kommer gå längst? Det är svårt att säga. Det skulle vara riktigt kul med en svensk vinnare men jag tror att Stephano vinner turneringen och om han inte gör det så vinner Hero.

Men det är riktigt kul att en turnering i Sverige kan dra så många proffs. Dessa killar var topp 30 sen har vi ett antal spelare ner till plats 50 som också är väldigt bra. Det måste vara kul för våra svenska spelare att möta världseliten och mäta sig hur duktig man är. Kanske kan någon överraska och någon annan blir sedd av något lag och en tredje inser att den har mycket att träna på för att bli ett proffs.

Och mitt i denna turnering kommer jag stå, en glad amatör som kämpar i bronsligan och hoppas på en intervju med någon av dessa herrar bland topp 30. Vore kul att intervjua någon av våra svenska proffs och fråga ut dem om bla. Code S. Jag borde kanske förbereda mig inför en intervju så att jag vet vad jag ska fråga. Eller ska det få komma spontant? jag måste fundera lite på det.