måndag 26 november 2012

IGN Proleague Season 5

Plats: Las vegas Cosmopolitan 29/11-2/12

72 spelare
Dubble elimination
Prispengar: 1:a - 40.000 Usd, 2.a - 20.000 Usd och 3.a - 11.000 Usd

Nördig fakta:
1st Svensk NaNiwa
40st Koreaner
1st tjej Scarlett
Team Liquid har fyra spelare med
Team Acer har fem spelare med
Quantic gaming har fyra spelare med

Det finns säkert mer nördig fakta att skriva om men detta får räcka för mig.

Det ska bli mycket intressant att följa turneringen då det är många världsspelare som ska delta. HerO har lite att leva upp till efter att ha vunnit Eizo Open på DH winter 2012. Taeja som kom på andra plats i samma turnering har också ett och annat att bevisa. Men de kan få tufft motstånd för på deltagarlistan har vi spelare som MMA, Stephano, MC, Life och DRG. Ja jag nämnde bara koreaner förutom Stephano för jag tror att det bara är han som har en chans att ställa sig på prispallen.

Om jag skulle välja en favoritspelare så blir det TaeJa. Men för att han ska ha någon chans att vinna så måste han se till att hans drops fungerar och är effektiva.

NaNiwa är en duktig spelare men får det nog svårt att slå den absoluta världseliten. han kan gå långt i turneringen men då ska han ha ganska tur med lottningen. Får han möta flera zergspelare så kan han åka ut ganska fort men får han slippa zergspelarna så kan han gå riktigt långt.

Det vore naturligtvis roligt och imponerande om Scarlett gick långt och slog några spelare. Det kanske skulle göra så att fler tjejer började spela och satsa på e-sport.

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/IGN_ProLeague_Season_5#cite_note-3


Några bilder från DH winter 2012






















Fler bilder finns på:flicr

DH winter 2012 förbättringar

Efter att ha varit på DH winter i Jönköping 2012 så har jag några förbättringar inför kommande event.

1. ljudet under StarCraft2 finalen var dåligt. Det var så lågt att man inte hörde vad de sa. det var som att de hade två högtalare på och det var de bakersta i arenan. Förbättring tack inför nästa event.

2. Ena allvarlig händelse inträffade natten till söndagen då en kille föll ihop på golvet framför stora scenen i D-hallen. Killen fick ett epileptiskt anfall och jag var snabbt på plats för att hjälpa. Sjukvårdare tillkallades och tog över arbetet med killen. Förbättring är att de som var sjukvårdare inte hade något som visade att de var det. Tex. tesxt på t-shirten eller en banderoll eller en ryggsäck med första hjälpen. De hade sina standard kläder med texten crew. För att sjukvårdare är ett så viktigt uppdrag under sådana här evenemang anser jag att de ska utmärka sig bland all annan personal. Förbättring även här tack.

Annars tycker jag att eventet var toppen. Härliga kompisar, roliga aktiviteter trevlig personal och god mat.

Jag har mailat mina förbättringar till Fredrik Nström så vi får se på nästa event om det har blivit några förändringar.