söndag 8 juli 2012

HomeStory Cup V dag 3

Dag tre har spelats och de var 16 och nu är de 8 kvar.

MC spelade mycket övertygande som vann sin grupp utan att förlora en enda karta. Imponerande tycker jag. Det betyder att SaSe som var i samma grupp som MC inte går vidare i turneringen. Han förlorade också mot sLivko och kom på tredje plats i gruppen.

Så till kvartsfinalerna är det fyra koreaner och fyra europeiska spelare kvar:
Sleep
Hasuobs
Nerchio
YongHwa
MC
sLivko
Golden
Ret

Så här blev matchningen:
Sleep vs YongwHa - ZvP

sLivko vs Golden - ZvZ
Hasuobs vs Nerchio - PvZ
MC vs Ret - PvZ

OBS!!!!!!!!!
Ingen terranspelare kvar i turneringen.

Källa:http://wiki.teamliquid.net

Jag tror att det blir MC och YongwHa i finalen där MC vinner!!

När man har tittat på streamen under nästan en hel dag så får man höra ganska mycket av kommentatorerna. jag vet att turneringen arrangeras på ett ganska avslappnat sätt men ändå så har turneringen ganska många tittare och sponsorer. Det är kanske inte den största och mest respektabla turneringen men ändå så tycker jag att kommentatorerna borde vara lite mer professionella än vad de har varit. 

Visst har de suttit länge och kommenterat matcher och kanske blivit lite trötta osv men det är ingen ursäkt att prata om något helt annat än vad som händer i matchen. Att sitta i kommentator soffan och fnittra till dåliga skämt eller munhuggas med varandra tycker jag inte passar sig i en turnering. 

Det är just här man ser vilka som är proffskommentatorer och vilka som kommenterar för underhållning.
Artosis, Tasteless och D.apollo håller en helt annat klass när de kommenterar än dessa herrar som har kommenterat under HSC V. Eller...det kanske inte är kommentatorerna som det är fel på. De kan ju kommentera, de skulle bara låta spelarna få spela och inte kommentera, då skulle det bli högre klass. Men när de tar in spelare som inte håller fokus, drar dåliga skämt osv så sjunker standarden iaf i mina ögon. Mr.Bitter, Incontrol och Rotterdam är bra kommentatorer så varför inte låta dem göra sitt jobb och låt spelarna göra sitt.