söndag 3 juni 2012

Jesus - sann Gud och sann människa del 7.

20. Summan av Guds Ord är sanning – och en vaccination!

”Summan av Guds Ord är sanning” (Ps 119:160). Om vi nu summerar alla dessa Bibelord som visar på vem Jesus är, vad blir då summan tycker du? Jag tycker att summan blir väldigt tydlig: Jesus ÄR Bibelns Gud, i mänsklig gestalt. Om du kan samla en mängd andra Bibelord vars summa visar på något annat, så hoppas jag att du skriver en text om det och skickar den till mig. Det vore en intressant läsning i så fall. Men jag kan inte själv se hur det skulle vara möjligt att få ihop en annan summa.
Jag hörde en gång bibelläraren Sven Reichmann säga ungefär så här: "denna tro på att Jesus är Gud uppenbarad som människa, är kanske vår skarpaste gräns mot andra religioner, villoläror och i slutändan Antikrists förförelse". Denna tro är alltså en vaccination mot de allra farligaste villfarelserna! Det är just denna tro, denna stötesten, detta att Jesus är Gud, som kan komma att bli vår räddning från villfarelserna i den yttersta tiden. Så be att Jesus öppnar dina ögon till att se sanningen – om du inte redan hittat den vill säga.
Luk 10:21-22: ” I samma stund jublade Jesus i den helige Ande och sade: ’Jag prisar dig, Fader, du himlens och jordens Herre, för att du har dolt detta för de visa och kloka men uppenbarat det för de olärda och små. Ja, Fader, detta var din goda vilja. Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen vet vem Sonen är utom Fadern, och ingen vet vem Fadern är utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för.’ ”

 bibelfokus.se