söndag 3 februari 2013

Daniel Alm informerade om Pingst ffs...

Vi hade daniel Alm på besök i vår kyrka. Han informerade kort om Pingst ffs och nej förkortningen har inte den internationella betydelsen. ffs står för Fria Församlingar i Samverkan.

Daniel svarade också på våra frågor och stundtals blev det ganska svåra frågor.

Ekumenik
Ekonomi
Teologi
Medlemskap
Kyrkohistoria

Var några områden som Daniel fick redogöra för.

Jag tyckte personligen att Daniel svarade väldigt bra på våra frågor och han hade en väldigt ödmjuk inställning till sina svar. Han ansåg sig inte sitta på den absoluta sanningen och det tyckte jag var bra.

Jag tror dock att vi som församling får vara försiktiga med vad vi släpper in i våra församlingar. Då menar jag inte personer ifråga utan teologiska strömningar som inte är sunda. Min förhoppning är att någon i min församling gör sin röst hörd om den sunda tron försvinner och ersätts av persondyrkan eller andlig mystik. Jag kommer göra min röst hörd men om jag förblindas eller förleds så hoppas jag att någon annan gör sin röst hörd.

Den 24/2 -13 kan ni komma till min kyrka och få höra mig predika för första gången. Jag är redan nervös inför min predikan och det innebär att jag tar det med största allvar. Någon rubrik på min predikan har jag inte just nu men det kanske kommer. Hoppas på att få se er då.