måndag 26 mars 2012

NASTL Final Mousesports vs Liquid

Då var vi framme vid finalen mellan Mouz och Liquid.

Mouz: Morrow (z), Thorzain (t), Mana (p) Hasuobs (p)
Liquid: Hero (p), Zenio (z), Ret (z) och Sheth (z)

På pappret tycker jag att Liquid ska ta detta med 3-1 men vi får se hur det blir. Kanske överraskar våra svenska hjältar och ger sydkoreanerna en match. Annars tror jag att både Hero och Zenio vinner sina matcher.

Match nr 1.1 Morrow vs Hero 0-2
ZvP
Karta: Tal`Darim Altar
Denna match blev ett slag om herraväldet i luften. Hero vann den ganska enkelt med sina Fenix som tog ut Morrows Mutalisker. Fenixarna gjorde så stor skada på Morrows ekonomi genom att ta arbetare på samtliga baser. Morrow kunde inte bygga upp en arme och när Hero kom med sina stalkers och sentrys så var matchen över. gg från Morrow. Med range-uppgraderingen blir Fenixarna IMBA då de når mycket längre än mutaliskerna.

Match nr 1.2
Karta: Bel´Shir Beach Winter
Även den andra matchen gick till Hero som spelade ut Morrow med sina blink-stalkers. Trotts att Morrow hade fler Roach kunde Hero micra sina stalkers så att de kom ut segrande. Blinka bakåt de sårade stalkersarna gjorde att Morrows arme blev mindre och mindre. med förstärkning kunde Hero gå framåt mot Morrows baser och till slut var antalet stalkers så stort att inget kunde stoppa dem. gg från Morrow.

Match nr 2.1 Thorzain vs Zenio 2-0
TvZ
Karta: Shattered Temple
Thorzain visade att han är en mästare på att möta zerg. Med dropps harassar han Zenios arbetare och får ner även basen. Med ekonomiskt övertag började Thorzain att techa upp med tanks och med 2-2 uppgraderade marines blev detta för svårt för Zenio att möta. gg från Zenio kom när Thorzain tog position starx utanför basen med 4 tanks och en massa marines.

Match nr 2.2
Karta: Daybreak
Thorzain valde att spela meck med tanks, thorz, hellions och vikings. Det blev ett utdraget spel där samtliga baser användes mer eller mindre. Zenio valde att spela med infestor, ultralisks, lings och banelings. Thorzain hade uthålligheten i spelet och vann till slut. Men det var en jämn match hela tiden och som svängde i övertag mellan spelarna.

Match nr 3.1 Mana vs Ret 2-1
PvZ
Karta: Ohana RE
Zealot harass - tog ut bas nr 2 för Ret.
Ret svarade med mutalisker men Mana var steget före och hade blink-stalkers som försvarade.
Med enbart stalkers gick Mana till Rets baser och Ret sa gg.

Snabb match där Ret kanske gjorde misstaget att inte ha några spinecrawler som försvarade basen.

Match nr3.2
Karta: Daybreak
Ret visade att man inte ska räkna bort honom riktigt än. Genom att producera arbetare efter arbetare efter arbetare och expandera snabbt till tre baser så kunde han maxa ut sig väldigt tidigt i spelet. med enbart mass Roach hade Mana inte något att säga till om. det blev bara en tidsfråga när han skulle säga gg.

Match nr3.3
Karta: Tal`Darim
Denna match blev en kopia av den första matchen herrarna emellan. Ret tror jag producerade lite för många arbetare för bara två baser. detta gjorde att ekonomin blev hög men armen inte så hög när Mana kom med sina stalkers och zealoter. Först slog han ut Rets tredje bas och drog sig tillbaka lite. bara för att få lite förstärkning och sedan var det anfall rakt fram. gg från Ret kom när samtliga Roaches var borta.

Match nr 4.1 Hasuobs vs Sheth 0-2
PvZ
Karta: Bel`Shir Beach Winter
Sheth tog den första kartan och spelade såååå bra. Expandera som en tok, producerade arbetare som en galning och byggde upp sin arme som en vinnare. Hasuobs spelade också bra men kom efter i ekonomi och arme. Hasuobs kände vittring av seger och gick framåt för anfall men han gick rakt in i Sheths arméer. Har man en arme på höger sida och en arme på vänster sida så blir utgången inte så bra. För svara på Hasuobs Colosser byggde Sheth Brood Lords och strax efter var matchen över. Hasuobs kunde inte producera tillräckligt med Colosser för att ta hand om Sheths Roaches och lings och när Brood Lordsen blev ca 8 st så blev de för starka. gg från Hasuobs.

Match nr 4.2
Karta: Tal`Darim Altar
zealot harass från Hasuobs- gick inte så bra då två queens tog hand om zealoterna. Med Roaches och Curroptors gick Sheth till anfall och slog ut Hasuobs. Detta leder till en ace-match för att kora en vinnare.


Ace-match nr 10.1 Thorzain vs Hero 0-3 (bäst av 5 kartor)
TvP
Karta: Daybreak
Hero vann den första matchen. Thorzain sa gg när hans bio-arme blev stormad från tre olika håll. Hero satte tidigt press på Thorzain med stalkers och zealoter men Thorzain kunde stå emot pressen men kom efter i arme och tech.

Ace-match nr 10.2
TvP
Karta: Shettered Temple
Thorzain sa gg även på denna karta och kunde inte stå emot Heros arme med 2-2 i uppgraderingar.


Ace-match nr10.3
TvP
Karta: bel´Shir Beach Winter
Hero körde över Thorzain även i den tredje och avgörande ace-matchen och Hero vann med 3-0 och gav team liquid den totala segern.

Grattis team liquid som vann hela turneringen.


Våld kan stänga skola

Lärarförbundets huvudskyddsombud kräver omedelbara åtgärder från kommunen för att garantera säkerheten på Malmabergsskolan i Västerås.

Om ingen lösning nås till på  onsdag, kan Malmabergsskolan stängas genom ett skyddsombudsstopp. Enligt en skrivelse från Arbetsmiljöverket har det under en längre tid varit problem med våld och hot från elever, både mot andra elever och mot personal.
Skolan, förskoleklass, fritidshem, år 1-5 och Aspen(särskild undervisningsgrupp) har under en längre tid haft problem med elev/elever som hotat med våld och utfört våld mot andra elever och medarbetare.
Personalen upplever att de inte längre kan garantera övriga elever och sig själva en trygg och säker arbetsmiljö på skolan. Även föräldrar har ringt och även varit på skolan och hotat lärare.
Problemen på skolan är så stora att huvudskyddsombud funderar om skolan kan bedriva skolverksamhet enligt skollagen. Skolledningen har agerat fullt ut vad som föreskrivits i styrdokumenten, men utan något resultat.
Är detta sällsynt i våra skolor eller är det en vardag för de flesta lärare och elever?

Efter att jag hade läst notisen läste jag även kommentarerna till inlägget och de var minst lika intressanta. 

Men jag tror jag har lösningen på hur vi ska få elever att sköta sig och prestera bra i skolan. Lärarna behöver få makt eller inflytande eller respekt eller kalla det vad du vill. När en elev har uppfört sig illa, kanske hotat en elev eller slagits eller varit uppkäftig mot en lärare så behöver läraren ha något i rockärmen som gör att eleven slutar med sitt beteende.
 
Nu kommer föräldrarna in i bilden! Lärare, föräldrar och elev sätter sig och samtalar om vad som är rätt och fel och vilka konsekvenserna blir om eleven inte uppför sig. Samtidigt samtalar man om vilken belöning eleven får om han/hon uppför sig och gör ett bra jobb i skolan.
 
Nu kommer klimaxet...läraren får makt över elevens fritidsintressen dvs. när en elev uppför sig riktigt illa kan föräldern hindra eleven från att gå på träningen, spela datorspel eller något annat som lärare, förälder och elev har samtalat om på ett möte.
 
Detta skulle tror jag ta skruv hos samtliga elever och om lärare och föräldrar är konsekventa tror jag att vi kan se en förbättring hos våra elever. 
 
Medhåll eller mothåll??