torsdag 29 november 2012

Lek och Bus jippo blev ett FIASKOOOO

Hade för flera veckor sedan bokat dag på Lek och Bus i Västerås. Eleverna var förväntansfulla och vissa pratade om att de aldrig hade varit på Lek och Bus förut. Humöret var på topp och även vi lärare var extra förväntansfulla på den speciella dagen. Men elevernas leenden skulle snart förändras till sura och arga miner.

När vi kliver ur hissarna på plan 9 och tittar in på det som skulle bli några timmar lek, skoj och skratt möttes vi av ouppblåsta hoppborgar, färgburkar och diverse byggnadsmaterial. Renovering pågick inne på Lek och Bus och vi blev osäkra om vi hade bokat rätt dag. Jag kollade snabbt i almanackan och vi hade kommit på rätt dag.

Jag gick ett varv inne bland allt bråte tillsammans med en annan lärare från en annan skola. ganska snabbt kunde vi konstatera att vi inte kunde garantera elevernas säkerhet här inne och fick basunera ut den tråkiga nyheten till eleverna.

Besvikelsen blev total. Som plåster på såren fick eleverna varsin klubba och ett presentkort (gå 2 betala för 1).

Vad ska man säga??? jag är oerhört besviken. Inte för att jag inte fick komma in utan att mina elever inte fick sin dag som de så mycket hade sett fram emot. Ett mail till mig som förklarade hela situationen hade räckt. Då hade vi inte åkt dit idag utan bokat en annan dag.

Jag har en fråga till Lek och Bus. Vem står som ansvarig om ett barn gör illa sig under renoveringen. Vi lärare eller Lek och Bus?