lördag 22 september 2012

DH Valencia 2012 Ro 16

Taeja
Stephano
Violet
Lucifron
SaSe
Cloud
Targa
Vortix
ForGG
Moon
Thestc
Hero
Feast
Elfi
Nightend
Bly

Nu gäller det att vinna eller försvinna

Sista matchen för dagen skulle kunna ha varit finalen. Den spelades mellan Stephano och Taeja. Taeja vann med 2-1 och visade att Terran är "the master race".

Vinnarna från varje grupp får möta någon av de spelare som kom tåa i gruppen. Dvs.
Taeja vs ?
Violet vs ?
SaSe vs ?
Targa vs ?
ForGG vs ?
Thestc vs ?
Feast vs ?
Nightend vs ?

Troligtvis blir det lottning vilka vinnarna får möta annars skulle man kunna ha gjort så att den spelare som har bäst statistik får börja välja. Skulle två spelare ha samma statistik så blir det lottning mellan dem vem som får välja först. Jag hoppas dock på att Taeja får möta elfi eller Bly. Får han möta Hero så kan det gå hur som helst. Men mot Elfi eller Bly ska han vinna.

I finalen spelar Taeja och Hero. 

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Valencia 

Avtal mellan lärarna och SKL

På tisdag ska medlarna lämna sin hemställan dvs. deras förslag på avtal. På onsdag kommer LR att träffas och gå igenom förslaget.

Det närmar sig ett slut i detta eller kanske en början på något ännu större. Hoppas att LR LF godkänner förslaget och att SKL också gör det för då är det klart.

Vi lärare får en löneökning på 10000kr, vikarier får sättas in men bara de som har legitimation eller en lärarexamen, mer planeringstid och mindre administrativt arbete. Något annat skulle innebära ett hån till lärarna och lärarkåren.

Skulle det dock inte bli något godkännande så måste LR och LF svara med STREJK.

DreamHack Valencia 2012

Vi är inne på första dagen av DH Valencia och det har spelats en massa matcher. Hela 64 spelare har fördelats i grupper om 4 spelare i varje grupp.

SaSe vann sin grupp, Sortof kom tvåa i sin grupp och Najzmajs kom sist i sin grupp. SaSe och Sortof går vidare och hamnade i följande grupper.

SaSe har i sin grupp Cloud från Italien, Sage från Korea och Demuslim från England.
Sortof har i sin grupp Violet från Korea, Brat_ok från Ryssland och Lucifron från Spanien.

Nu är vi framme vid Ro32 där 2 från varje grupp går vidare. Det som gör turneringen extra intressant i detta läge är att tre grupper inte har någon koreansk spelare. Grupperna är D, G och H och har följande spelare:
D - Targa, Adelscott, Vortix och Socke.
G - Elfi, Iezael, Feast och White-Ra
H - Protosser, Nightend, Naama och Bly

Är man nu lite intresserad av SC2 och känner till några spelare så kan man lätt räkna att Finland har hela tre spelare kvar i turneringen. Jag tror att Vortix och Socke går vidare från deras grupp och White-Ra och Elfi går vidare från deras grupp. I grupp H kan det mycket väl bli så att Protosser och Naama går vidare.

Jag vill påminna alla att vinnaren och tvåan går vidare till DH winter där första pris är en årslön. Inte illa att vinna en årslön på en helg.  

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Valencia