måndag 27 februari 2012

Kollage MLG Winter Arena











Tv-program som berör...

Är det okay för en vuxen karl att gråta? Det gjorde iaf jag denna förmiddag. Jag satte mig i soffan och slog på tv:n och kom till ett program där ett par personer åker runt och hjälper familjer.

Jag pratar om Extreme Home Makeover där en grupp människor utser en familj som de vill hjälpa och bygga ett nytt hus. Denna gång var det en mormor som tog hand om sina barnbarn som fick sitt så kallade hus raserat men sedan uppbyggt. Naturligtvis blir det nya huset mycket större, snyggare och bättre på alla sätt och vis och det som berör mitt hjärta är att de som får hjälpen verkligen behöver den.

När kvinnan kastar sig runt Ty.s hals, gråtande och säger Thank you så blir jag rörd. Även om det är en tv-serie och lite show så blir jag ändå berörd när människor verkligen tackar från hela sitt hjärta.

Det som också berör mig är att se barnen som får ett hem som de kan leva i, känna sig trygga i och växa tills de själva flyttar till ett eget hem.

Vad gör du och jag för att hjälpa dem som har det lite svårt i vår omgivning? Skänker vi pengar till välgörenhet, hjälper vi den äldre damen att bära hennes kassar upp för trappen eller låter vi den bakom oss i kassan gå före för att han bara har en eller två saker att betala för.

Jag tror att om vi ska få en bättre värld att leva i så måste vi vara hjälpsamma och hjälpa varandra i det lilla. När vi börjar hjälpa varandra och ser varandra som individer med känslor och tankar så tror jag också att vi kan göra skillnad. 

MLG Winter Arena FINAL DRG vs Marineking






Då var det dags för den sista matchen, Final mellan Donraegu och Marineking som spelas om bäst av 7 kartor. Så det blev en sydkoreanskt i finalen, förvånad? inte så mycket.

Vinnaren kammar hem 10000usd och tvåan 6000usd.

Marineking vann på första kartan. DRG försökte med en all-in men Marineking stod pall och DRG sa gg.
DRG vann snabbt på andra kartan med en massa lings och banelings.
DRG vann också på krata nr 3. När Mutaliskerna blir ca 20st så blir de nästa omöjliga att stoppa. De harassar, tar ut tanks och scutar och det blev för mycket för Marineking som sa gg.

Marineking vann på fjärde kartan som han själv valde och nu står det 2-2.
Marineking vann snabbt på den femte kartan med en bunker rush som förstäktes med scv:s
Marineking vann till slut även på karta 6 och vinner totalt finalen med 4-2

Marineking blev den totala segraren i turneringen och får första pris på 10000usd.

GRATTIS Marineking

MLG Winter Arena DRG vs HUK






Denna match blir om tredje pris och vem som går till final och får möta Marineking.
Kommentatorer är inte mindre än Tasteless och Artosis.

DRG vann första kartan på ett övertygande sätt. Fortsätter han så här så är han i final på ett kick.
DRG vann andra kartan lika övertygande som förr kartan. DRG gick med Roach och lings och körde över allt motstånd. När Huks tredje bas åkte ner så matchen avgjord och Huk slutade på tredje plats.



Efter matchen blev det en kort intervju med DRG som sa att om han bara håller fokus och inte tappar sitt självförtroende så ska han slå Marineking. Han sa också att han har vunnit flest matcher dem emellan.