lördag 10 mars 2012

IEM World Championship 2012 topp 4

1 MC      35000usd
2 Puma    15000
3 MMA     9000
4 Feast      4200

Ja vi får gratulera Jan MinChul (MC) till första platsen. Jag tycker att han var värd att vinna. Dessa spelare mötte han och så här gick det:
MC vs Grubby 2-0
MC vs White- Ra 1-2
MC vs Hasuobs 2-0
MC vs Nerchio 2-0
MC vs elfi- 1-2

MC vs Violet 3-0 (kvartsfinal)
MC vs Feast 3-1 (semifinal)
MC vs Puma 3-2 (final)

Han vann 6 av 8 matcher
Han vann 17 av 24 kartor
Han förlorade 7 av 24 kartor


IEM World Championship tankar

Under dessa dagar har jag sett en del StarCraft och hört kommentatorer analysera matcherna och spelarna. Men jag har fastnant vid två kommentatorer och deras säregna sätt att kommentera.

Vi börjar med D.Apollo när han kommenterade Pumas matcher så uttalade han av någon konstig anledning Puma med ett j också i namnet så det blev Pjuma. jag tyckte att det lät väldigt konstigt och skrev det i chatten efter att jag hade hört honom säga det ett par ggr.

När MRBitter och D.Apollo kommenterade tillsammans Puma vs MMA tror jag att det var så sa MRBitter Pjuma och sedan snabbt ursäktade sig själv och sa att han uttalade Pjuma istället för Puma. D.Apollo skrattade lite och tänkte kanske inte mer på det.

När sedan Puma hade vunnit matchen mot MMA och det blev dags för intervju så försökte D.Apollo verkligen att uttala rätt P U M A och det gick bra ett par gånger under intervjun men allt eftersom intervjun gick så började han uttala P J U M A.

PJU = spy

Tänk vad mycket en dialekt kan göra det lite roligt.


Den andra kommentatorn är Kealaris vilket D.Apollo för det första hade svårt att uttala men denna kille sa indeed på ett härligt sätt. När han höll med den andra kommentatorn så sa han inte bara indeed utan indeeeeeeeeeed på ett mörkt härligt sätt.

Annars var Kealaris ny för mig och gjorde ett väldigt bra jobb som kommentator.

När spelare inte når toppen vet ni vad de gör då? De blir kommentatorer och då pratar jag om Idra och Dimaga. Idra gjorde en bra insats som kommentator men han är ju bra stel eller kall i sitt sätt att kommenterar. Kanske är han en Hubbot?!?*^ eller så var det att han var lite nervös att sitta bredvid D.Apollo som är en av de bästa kommentatorerna enligt mig.


Topp 4 Kommentatorer

Tastless
Artosis
MrBitter
D.Apollo