måndag 17 december 2012

Reinfeldt höll sitt jultal för 10 året i rad

Årets jultal av statsministern handlade om skolan.

följ länken nedan:

Jultal - fokus på skolan

Jag personligen tror dock inte att betyg i tidigare åldrar löser några problem. Jag tror inte heller att de synliggör elevernas brister inom mattematik eller läs och skriv. Nej det som behövs är fler antal personer per klass. Fler resurser och färre administrativa uppgifter.

Jag tror att skolan skulle vinna mycket på genom att tex. ha en eller två husvikarier. Om Sverige vill vara i toppen på listan över duktiga elever så behöver antalet elever minska per lärare. Ju fler elever en lärare har desto mindre tid per elever kan den ha.

Jag tror att en klass på 20-25 elever är det optimala och jag grundar inte detta på några som helst forskningsrön endast beprövad erfarenhet. 

1. fler lärare
2. färre administrativa uppgifter
3. färre elever per klass och undervisande lärare.


Ultraljud

Jag och frun var på ultraljudsundersökning idag. Innan undersökningen frågade frun mig om jag ville veta om det skulle bli pojke eller flicka. Jag sa att jag inte ville det, det kan väll få bli en överraskning. Inne i undersökningsrummet och frun låg på britsen och så visades bilderna på tv:n. Helt OTROLIGT jag blev lite smått rörd av stundens allvar, nej jag grät inte. Jag är en man och män gråter inte om inte deras fotbollslag eller annat lag har vunnit typ Champions league eller nåt liknande.

Sköterskan sa åt frun att gå och kissa. Tydligen skulle barnet få mer utrymme att röra sig på och det skulle kunna bli fina kort på barnet. Sagt och gjort och barnet slår en kullerbytta inne i magen. FANTASTISKT. Ta kort. ta kort skrek jag och sköterskan tog några kort.

Vi hade bestämt innan undersökningen att vi ville köpa 4 kort och det sa vi till sköterskan. Hon tog dock en massa kort och nu fick vi välja. Vi sa att vi ville köpa fyra kort och hon svarade med ett lugnt okay. Hon vek ihop samtliga kort och la det i det ihop vikta pappret.

Glada, nöjda och med ett brett leende tog vi hissen ner till utgången och åkte tillbaka till jobbet för att jobba de sista timmarna på jobbet.

Kort kommer kanske upp, under förutsättning av erforderliga beslut fattas.