söndag 21 oktober 2012

Kvalade spelare till DH Winter 2012

Här har vi spelarna som har kvalat in till DH Winter 2012 

Thorzain, SaSe, StarNaN och NaNiwa har kvalat in. Dessa får dock ett tufft motstånd bla. av Hero, TaeJa, Stephano och ForGG.


Klicka på länken nedan för att se fullständig lista.








DH Bucharest 2012 FINAL

Bly vs Nerchio 0-3
ZvZ

1: Antiga Shipyard - Nershio
Det svängde fram och tillbaka och båda spelarna bjöd på stor underhållning med sitt aggressiva spel i början av matchen. Nerchio lyckades dock ta ut Bly:s tredje bas och tog nu ledningen. Ledningen växte och blev Bly:s fall.

2: Daybreak - Nerchio
Nerchio stoppade Bly:s alla försök till harass och tog ner hans tredje bas två gånger. Med en bas mer än Bly var matchen en tidsfråga när Bly skulle säga GG. Bly gjorde ett sista försök att bryta igenom och ta Nerchios tredje bas men Nerchio hade helt enkelt en för stor arme och lyckades behålla sin bas.

3: Cloud Kingdom - Nerchio
Nerchio vann också på tredje kartan och med det segrare i DH Bucharest 2012. Grattis

DH Bucharest 2012 semifinal 2

Starnan vs Nerchio 1-2
PvZ

1: Metropolis - Nerchio spelade exemplariskt och det var mest anfall på Starnans baser. Något försvar behövdes inte för Nerchio. Hans mutalisker gick lös på allt och lyckades slå ut expansioner, pyloner och stalkers. Starnan kunde inget annat än säga GG.

2: Daybreak - Starnan gick för warprison harass som inte lyckades så bra men switchade över till immortals och centrys och vann.

3: Ohana - Blev det tredje och sista slagfältet och Starnan lyckades inte riktigt stå emot Nerchios stora anfall med broodlords, curroptors, infestors och roaches.

Nerchio går vidare till final och där får han möta Bly.


DH Bucharest 2012 Semifinal 1.

Mana vs Bly
PvZ

1: Ohana -  Bly vinner på första kartan som gick till lategame. Bly harassa med mutalisker men blev stoppad av Manas stalkers. Bly tog ut sina broodlords som var effektiva men det som blev dödsstöten för Mana var när Ultraliskerna kom vankandes mot Manas tredje bas. Mana lade ner en vortix och sa gg direkt efter.

I ett anfall av Mana med mothership och stalkers så tror jag att Bly tog kontrollen över mothershipet och la en egen vortix som drog ner de flesta av manas stalkers. Rätt snyggt gjort.

2: Cloud Kingdom - Mana lyckades vinna till slut efter att han fick ut sitt mothership och Archons som gjorde massiv skada på Blys broddlords och infestors. Det var en match som vände fram och tillbaka i spelarnas favör och när Bly hade 6 baser och Mana 3 så trodde jag att han hade detta enkelt. Men Mana lyckades vända matchen och kvitterade till 1-1

3: Daybreak - Bly körde över Mana som inte riktigt kom in i matchen. Bly tog ut Manas expansioner gång på gång som resulterade i att Mana inte kunde maxa ut sin arme. När Bly kom med sina Broodlords så var matchen över. Mana stred in till sista man och när den sista soldaten blev slagen så kunde han inget annat än säga GG.

Bly går vidare till Finalen.

DH Bucharest 2012 kvartsfinal 4.

Starnan vs Monchi 2-1
PvP

1: Cloud Kingdom - Starnan gjorde processen kort med sina aggressiva stalkers och vann på första kartan.

2: Metropolis - Starnan satt tidig press men Monchi kunde hålla ut och stabilisera. Monchi vsrade med Fenix harass som gjorde att Starnan var tvungen att spara några stalkers vid sin bas för att skydda sina arbetare. Monchi expanderade samtidigt som han harassade Starnan:s minerallinje. När Starnan gick till anfall så hade Monchi en lite större arme och Starnan kunde inte bryta igenom. Monchi kvitterade och vi går till en sista karta.

3: Ohana - Det en en match om vem som hade flest Colosser och Starnan tog hem matchen efter andra attacken från Monchi. Starnana lyckades skydda sin tredje bas och Monchi var så långt efter att han gg:a

Starnan går vidare och får möta Nerchio i semifinalen.






DH Bucharest 2012 kvartsfinal 3.

Nerchio vs TLO 2-0
ZvZ

1: Metropolis - Nerchio vann på första kartan med Roach och infestors. Det blev en spegel-match men TLO förlorade många arbetare och kunde inte hålla samma tempo i produktionen som Nerchio.

2: Cloud Kingdom - Nerchio vann även på andra kartan och går vidare till semifinalen. TLO gav honom en jämnare match än förra och hade chans att vinna matchen. Men Nerchio avancerade upp och fick ut Hydralisker och matchen blev nu svårvunnen för TLO.


DH Bucharest kvartsfinal 2

Bly vs Fraer
ZvP

1: Daybreak - Bly vann matchen på denna karta. Den slutade med ett base race scenario. Fraer missade lite i sin armekomponering och hade inte kolosser för att ta hand om Bly:s lings. När broodlordsen kom ut på kartan så var matchen ganska avgjord.

2: Clod Kingdom -  Bly vann andra matchen och går vidare till semifinal där han får möta Mana. Boordlordsen gjorde sitt jobb och Fraer försökte stoppa dem med sitt mothership men när vortixen gick ner hade Fraer inte några enheter som gjorde splash damage. Borodlordsen kom fram och fortsatte sin sakta färd mot Fraers baser.


DH Bucharest 2012 Kvartsfinal 1

Mana vs Sage
PvP

1: Cloud Kingdom - Offensivt spel av Sage som vill göra slut på matchen ganska snabbt. Men Mana spelade ett fantastiskt defensivt spel och lyckades vända spelet till hans fördel. När kontringen kom från Mana med stalkers och tre immortals så var matchen avgjord. Mana vann på första kartan.

2: Ohana - Mana visade prov på mästerligt blink-spel med sina stalkers och tog hem matchen även på denna karta.

2-0 till Mana som går vidare till semifinalen.

DH Bucharest del 5 Ro8.

Kvartsfinaler:

1. Mana vs Sage
PvP

2. Bly vs Fraer
ZvP

3. Nerchio vs TLO
ZvZ

4. Starnan vs Monchi
PvP




DH Bucharest del 4 Ro 16.

Mana Vs White - 2-0
Targa vs Sage - 1-2

Rain vs Bly - 0-2
Fraer vs TheSTC - 2-1

Giantt vs Nerchio - 1-2
Harstem vs TLO - 1-2

Sortof vs Starnan - 1-2
Monchi vs DeathAngel - 2-0

Lite oväntat att både Rain och TheSTC är ute ur turneringen. Nu är det bara en korean kvar i turneringen, Sage. Vårat svenska hopp Starnan är vidare och just nu tittar jag på kvalet in till DH winter. Som det ser ut så måste Starnan vinna turneringen eller komma på andra plats för att kvala in till DH winter. Detsamma gäller för Sage och TLO.

Mana har redan kvalat in då han vann DH sommar. Fraer har just nu 32 poäng och har därmed kvalat vidare. Nerchio har just nu 36 poäng och kvalar också vidare. För TheSTC är det gränsfall om han kvalar in på poäng. NaNiwa går inte vidare på poäng då han just nu ligger på sista kvalplatsen.

För de spelare som inte kvalar in just nu så finns det en chans i BYOC turneringen på plats i Almia. Fyra spelare från den turneringen kvalar in till DH winter.

Om spelarna har analyserat poängställningen så kan detta påverka spelet i den fortsatta turneringen. Pressen kanske släpper och de kan spela mer avslappnat. För de som redan har kvalat in till DH winter är kanske prispengarna något att spela för.

DH Bucharest del 3 Ro 32

Ro 32. Spelarna har nu minskat till 32 som är fördelade på grupper om fyra i varje grupp. Tävlingen är riggad. Vad säger du Andreas inte kan väl turneringen vara riggad? Det är just vad den är så att de svenska spelarna inte ska kunna gå så långt vi turneringen.

Det finns tre svenska spelare och i första gruppspelet hamnade Sortfof och Starnan i samma grupp. De kom etta och två i gruppen och gick vidare till Ro 32.

I Ro 32 hamnade Sortof och Seiplo i samma grupp och Seiplo blev utslagen. Sortof gick nu vidare till Ro 16 och vem får han möta? Precis Starnan och i detta läge åker en till svensk ur turneringen. Så bedöm själv om lottningen var riggad eller ej.

Vilka gick då vidare till Ro 16? Jo följande:
Mana vs White
Targa vs Sagekkiiiio9
Rain vs Bly
Fraer vs TheSTC
Giantt vs Nerchio
Harstem vs TLO
Sortof vs Starnan
Monchi vs DeathAngel

Sändningen slutade lite abrupt, mitt under en match började en konsert som tydligen drog slut på all ström. Kommentatorerna hörde ingenting och när D.apollo började rapa så slutade streamen att fungera.