torsdag 23 maj 2013

WCS StarCraft2 season 1 AM

Då ska vi se vad som har hänt i World Championschip StarCraft2 series i amerikanska ligan.

Många intressanta spelare, några nya för mig och en del i världseliten.
För att vi har så många sydkoreaner i den här ligan så blir den väldig svår att gå vidare ifrån. Många duktiga spelare har åkt ner till Challenger League och det är inte konstigt om man tittar lite noggrannare på vilka spelare som är med.

I den här ligan hade vi IdrA men som drog sig ur turneringen av olika skäl. Det är kul när tjejerna tävlar mot killarna och Scarlett kom på andra plats i gruppen. Hon gick vidare till Ro 16 men hamnade i en mycket svår grupp. Hon fick möta gruppens båda sydkoreaner och fick stryk i båda matcherna. I och med det hamnade hon i Challenger league.

Ena va mina favorit protosser är HerO som har gått vidare till kvartsfinal. Han var en av dem som slog ut Scarlett till Challenger League. HerO har spelat otroligt bra i sina matcher och har inte förlorat en enda karta.

Polt är en annan favorit (Terran) som kanske fick det ganska lätt i gruppspelet Ro32 men får möta betydligt svårare motstånd i Ro 16. Där får han möta sina landsmän aLive och Ryung. viOLet skulle egentligen också ha spelat i gruppen men han fick inget visum in till USA och kunde därför inte spela. Han åker därför ner till Challenger League.

Snute från Norge har spelat sig vidare till kvartsfinal vilket jag tycker är imponerande. I Ro 16 fick han möta NesTea som han vann mot med 2-1. Efter det fick han möta Alicia som han också vann emot med 2-1. Snute har med andra ord visat att han kan besegra meriterande sydkoreaner. Snute kan mycket väl vara den som står högst på prispallen i den här ligan. Spännande tycker jag!!!!


Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_WCS_Season_1_America/Premier#Group_Stage_.232_.28Ro16.29

WCS season 1 EU

Här kommer lite uppdatering om hur det har gått i World Championship StarCraft2 series

Vi är framme vid kvartsfinal där följande spelare får möta varandra:

Happy vs DIMAGA
TvZ

TLO vs Mvp
ZvT

LucifroN vs ForGG
TvT

Stephano vs BabyKnight
ZvP

Vad hände då med våra svenska spelare????????

NaNiwa, ThorZaIN och SaSe gick vidare till Ro16 men där tog det stopp.
NaNiwa fick stryk mot BabyKnight och VortiX i sin grupp och kom sist i gruppen.
ThorZaIN vann sin match mot DIMAGA med 2-1 men fick sedan stryk mot Stephano med 2-1. Det blev då en returmatch mellan ThorZaIN och DIMAGA där DIMAGA vann med 2-1.
SaSe fick möta en av världens bästa terran spelare Mvp och fick stryk med 2-0. SaSe fick sedan möta Nerchio och vann den matchen med två raka kartor. SaSe fick då spela om gruppens andraplacering och mötte då Mvp igen och lyckades inte den här gången heller utan förlorade två raka kartor.

De åkte ner till Challenger league och det gick inte bättre där.

Nu hoppas jag på att ForGG går hela vägen!!! 

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_WCS_Season_1_Europe/Premier