söndag 14 oktober 2012

Kommande turneringar

DH Open Bucharest - 20/10

GSL Final - 20/10 Mvp vs Life

Dessa turneringar får man inte missa tycker jag. Vill man se lite SC2 i dess ädlaste form så ska man se GSL finalen. Mvp har placerat sig flest gånger bland topp tre än någon annan spelare i GSL. Det kommer verkligen bli spännande att se om han kan vinna ytterligare en GSL säsong.

DH Open är också högintressant då det är den sista delturneringen inför DH Winter som spelas 22-25/11. En BYOC turnering kommer att spelas på plats där ytterligare fyra spelare kan kvala in i den stora turneringen. Just nu har vi två svenska spelare kvalade till DH winter, SaSe och Thorzain. Deltävlingen blir därför intressant då vi har 4 svenska spelare som ska delta. Starnan, Seiplo, NaNiwa och Sortof. Svenskarna måste verkligen placerar sig bra för att kvala in till DH Winter. Alternativet är att någon av dem tar första eller andra platsen. NaNiwa har helt klart en sportslig chans att göra det men de andra svenskarna tror jag inte har vad som krävs.

En spelare som jag hoppas få se spela är Mista (P), från Grekland. Han spelar för The Empire. Vi får se vad han kan leverera. 

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Bucharest

ASUS ROG GD Invitational day 2

Thorzain och Elfi kom direkt till respektive semifinal. Där fick de möta Kas och TLO.
Thorzain tog sig an Kas och vann med ett ganska tryggt och säkert spel med 3-1. Elfi fick möta TLO och visade att hans PvZ håller hög standard och vann även han med 3-1.

Så kvällen slutade med att Thorzain och Elfi mötes i finalen där det blev mycket jämnt mellan giganterna. Thorzain lyckades till slut dra det längsta stråt och vann med 3-2 och tog hem 1:a priset.

Sändningen slutade på ett högst märkligt sätt och mick och bild lämnades över till Thorzain som avslutade hela turneringen med att tacka sina sponsorer och sa "What are you doing?"

Det var en mycket trevlig turnering att titta på och det blir ju ännu trevligare med goa kompisar som tittar tillsammans med en. Tack för det trevliga sällskapet och hoppas på fler streamkvällar framför stora tv:n


ASUS ROG The GD Invitational Dag 1

Denna turnering spelas i D.apollos villa. 8 Spelare är inbjudna och gör upp om Guldmedaljen och 4000 usd i första pris.

De 8:
Thorzain, Lucifrpn, Nightend och Ret i ena gruppen,
TLO, Kas, elfi och MaNa i den andra gruppen.

Vinnarna från varje grupp, Thorzain och TLO går vidare till var sin semifinal. 2:an och 3:an går vidare och får spela i kvartsfinal.

Stephano skulle ha varit med i turneringen men lämnade återbud. Ersättaren blev TLO som vann sin grupp och förlorade bara en karta.

Om några timmar fortsätter turneringen med dag 2.

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/ASUS_ROG_The_GD_Invitational