tisdag 18 juni 2013

DreamHack Open 2013

Jag och storprinsen tog tåget till Jönköping för att besöka DH sommar 2013. Jag hade hört att det skulle vara rekord i besökarantal och det var det kunde jag lugnt konstatera. Det fanns datorer vart man än gick och det spelades allt från Tetris till StarCraft2. En massa spelade LOL och CS:GO och annat. Andra satt bara och chillade och såg på en film eller ett serieavsnitt.

Storprinsen drog ögonen tills sig ganska snabbt efter han hade fått på sig sin nya t-shirt. Zerg märket på magen och namnet på ryggen. En kille tyckte det såg så gulligt ut så han ville ta ett kort. Till detta måste jag nämna att vi hade köpte ett minecraftsvärd och en minecrafthacka till honom som blev dagens stora händelse.

Korv med bröd, hamburgare, nudlar med kyckling, Slush, Cola, Chips, Ahlgrens bilar m.m. stoppade vi i oss för att orka med hela dagen.

Ja det blev en riktigt lång dag och kväll och storprinsen klarade sig väldigt bra. Han blev lite trött när klockan började närma sig 21.00 och sa att han ville åka hem. Men vi kämpade på och höll oss vakna några timmar till tack vare lite spel på mobilen.

Storprinsen somnade dock i min famn innan finalen var avgjord och trotts all jubel och applåder så sov han lugnt vidare. Han vaknade lite snabbt när jag skulle gå och fotografera vinnaren Stardust men kort därefter tog vi bilen och for hem. jag somnade i baksätet och min tanke var att jag skulle köra efter halva vägen men jag sov och sov och sov. Bra kämpat av chauffören och den som satt bredvid och pratade, pratade och pratade.

Jag hörde att de hade infört medic:s på festivalen. Inget som jag såg men om de fanns så tror jag att Big Boss DH lyssnade på mina åsikter så att sjukvårdarna syntes bättre när de blev inkallade.

Mycket bra StarCraft2 matcher och den bästa matchen var mellan Sjow och Life. Sjow, en underdog och Life, en spelare med en massa titlar runt sin midja. Sjow vann den matchen och visade att han kunde vinna mot en av världens bästa zergspelare. Life var storfavorit som vinnare för hela turneringen men så blev det inte. Vilket härligt jubel det blev när Sjow från Team Proparty vann. Förväntningarna höjdes rejält och han kunde gå hela vägen men blev stoppad av StarDust i semin.

En mycket lyckad resa och underhållning under DH. Nu väntar vi på DH winter då den stora finalen kommer spelas. Jönköping, Elmia is the place to be.