fredag 3 februari 2012

MLG runda 4

Ret vs Grubby
Thorzain vs Pomi
Socke vs Merz
Sjow vs Violet

MLG runda 3 Violet vs Nightend

Violet (z) vs Nightend (P) 2 - 1
Karta 1: Dual sight
Nightend vann första kartan. Han spelade med zealoter stalkers och några immortals medans Violet hade nästan enbart lings. Inte förrän Nightend attackerade Violets andra bas började banelingsen komma men då var det för sent.

Karta 2: Antiga shipyard
Slaget på Antiga shipyard blev inte så lång. Violet lärde sig av sina misstag och gjorde processen kort. Roaches och Infestors från Violet kunde inte Nightend stå emot och gav upp.

Det leder oss till tredje och sista kartan mellan dessa två herrar.
(Vill ni se en riktigt trött Chaun Clark så ska ni se dessa matcher. Helt otroligt att han kan analysera så bra som han gör för det ser ut som om han ska somna när som helst.)

Karta 3: Daybreak
jag har lärt mig att när man spelar mot en zerg är det viktigt att expandera i samma takt som zerg spelaren. Detta vet säkert Nightend också men kunde inte hålla samma tempo som Violet. Violet kunde i princip producera vilka enheter han ville medans Nightend stannade på stalkers och immortals. Väldigt sent in i spelet kom Kolosser från Nightend men då var det bara en tidsfråga när Nightend skulle tapa. Violet tog även den tredje kartan och går vidare i MLG till  runda 4 och får möta Sjow

MLG runda 3 HASUOBS vs GRUBBY

HASUOBS (P) vs GRUBBY (P)

Jag tror att Grubby vinner denna match men det blir säkert en jämn match. Hasuobs var steget före hela matchen och när Hasuobs tog Grubbys andra bas så blev det bara en tidsfråga när Grubby skulle tapa ut.
Hasuobs tog första kartan i matchen om bäst av 3.

Karta nr 2: Antiga shipyard
Grubby har kniven mot strupen och måste vinna den här kartan för att ha någon chans att avgöra i en sista karta. Grubby visade att han är en spelare att räkna med i MLG och tvingade Hasuobs till gg. Hasuobs hade en tidig harass med ett anatal stalkers inne i Grubbys första bas men Grubby lyckades stå emot och kämpade sig in i matchen. Hasuobs lyckades till och med ta Grubbys andra bas men Grubby kämpade på och lyckades techa upp före Hasuobs. När Grubbys kolosser kom ut så var det inte långt kvar tills Hasuobs gav upp.

Matchen mellan Hasuobs och Grubby går till en tredje och sista karta som är Daybreak
Grubby tog kommandot tidigt och gjord en tidig attack med stalkers. Hasuobs försvarade bra och så fort en immortol kom in i spel för Hasuobs, backade Grubby för en stund. Stor del av matchen kände spelarna på varandra och byggde upp sina arme till bästa blandning. Det blev en sista karta som hade allt, från zealoter till motherships. Grubby spelade dock klokast och vann den tredje kartan och går vidare till runda 4. Där får han möta Ret.

MLG kval runda 2 RET vs SLIVKO

RET (Z) vs SLIVKO (Z)

RET som är med i team Liquid borde vinna den här matchen.  Som han också gjorde. RET satsade på Roach och tvingade SLIVIKO till ett gg.

Match nr 2 dominerades av Roaches från båda spelarna. RET hade dock den större armen och fick SLIVKO att säga gg.

Två ganska snabba matcher men det blir det kanske när det spelas ZvZ.
RET går vidare till runda 3 och får möta GRUBBY eller HASUOBS.

MLG kval runda 2 CLOUD vs GOODY

CLOUD (T) vs GOODY (T) 1 - 2
Gästande kommentator är Apollo vilket gör matchen ännu bättre då han är så duktig på att kommentera och analysera spelet.

GOODY spelade på meck medans CLOUD spelade på bio. GOODY micra väldigt bra och lyckades få CLOUD till ett gg i första matchen.

Andra matchen blev en meck match där CLOUD drog det längsta stråt.

Sista matchen mellan dem spelades på Taldarim Altar. Även denna match gick i meks tecken, Tanks, Hellions och flyg dominerade slagfältet. Matchen blev en långkörare men slutade med att CLOUD sa good game.

GODDY går vidare till runda 3 och får möta THORZAIN

MLG kval region Europa...

Nu är det bara några timmar kvar tills kvalen sänds på nätet. Ska försöka hålla mig vaken och uppdaterar er om hur det går för våra svenska hopp.

JIMPO vs HASUOBS
LALUSH vs POMI
THORZAIN är vidare till runda 3
BISCHU vs ADELSCOTT den som vinner i den här matchen får möta SOCKE i runda 3
MERZ vs TARSON
SJOW är vidare till runda 3 som då får möta antingen LIVEZERG eller WELMU

Några andra namn som man måste hålla ögonen på är GRUBBY, NIGHTEND och VIOLET