måndag 30 april 2012

Dumheter

När ett barn gör något dumt så har man tre sätt att bemöta barnet.

1. Du kan skämta bort händelsen och tänka att det är ett barn under 7 år som inte riktigt vet vad som är rätt och fel.

2. Du kan ta tag i barnet och skälla på det med en hög och hård röst och ställa barnet till svars.

3. Bemöta barnet på hans/hennes nivå och förklara vad den har gjort för fel och försäkra dig att barnet har förstått att den har gjort fel.

Vilket sätt skulle du ha använt dig av?
Eller vilket sätt skulle du vilja blivit bemöt med om du vore ett barn?

Hur som helst så anser jag att det är viktigt att barnet ifråga förstår att den har gjort fel och att den inte ska göra så igen. Men att bemöta barnet med hög och bestämd röst som skapar något av en chock för barnet tror jag är ett fel sätt att korrigera barnet på. Speciellt om det inte är ens eget barn.

Barnet ifråga kanske gjorde dumt men den vuxne som skällde på barnet gjorde också dumt.
Så jag undrar i mitt lilla upprörda sinne vem som gjorde mest dumt, barnet eller den vuxne?

Svaret är ganska lätt för mig som såg hel händelsen, den vuxne så klart. Med ett vuxet förstånd och en IQ på över 80 (skulle jag tro) så är det inte så svårt för den vuxne att bemöta barnet på ett framgångsrikt sätt. Men det gjorde han inte enligt mig. Dumheter säger jag bara och jag önskar att jag hade mod att säga det till honom. Men det kanske vore farligt för vem vet han kanske tar tag i mig med och vem vet vad som kunde ha hänt då...Gud vet!

Låt oss ta lärdom av varandra och i detta fall en konflikt mellan en vuxen och ett barn. När ett barn i våra vuxnas ögon har gjort något fel så kan det vara så att barnet inte ser det som är fel i hans/hennes agerande. Det blir på oss vuxnas ansvar att förklara vad som var fel och varför det är fel.

I begynnelsen...

Om du följer länken nedan kan du läsa om skapelsekunskap. Ett häfte som Anders G har författat.
Häftet belyser bla. vad vetenskap är, vad utveckling är, evolutionen, Skapelseveckan, djur, växter och människans skapelse, fenomenal design och lösningen på människans problem.

Ja, läs själv och skapa din egen uppfattning.

Gud är suverän!

Genesis - I begynnelsen...


Bibelfokus.se Jesu återkomst och yttersta tiden

Följande text är hämtat från bibelfokus.se

Jesu återkomst och yttersta tiden

Vi tror att Jesus skall återkomma till jorden när tiden för detta är inne, men att ingen förutom Fadern vet tidpunkt för Jesu återkomst. Jesus kommer då fullt synlig för alla människor, på motsvarande sätt som han lämnade jorden. Då skall alla troende (avlidna och levande) förvandlas och ryckas upp i skyn honom till mötes. Vid sin ankomst till jorden skall Jesus rädda den judiska kvarlevan i Israel undan den slutliga förintelse som en enad värld gett sig ut för att genomföra. Därefter upprättar Jesus sitt Tusenårsrike. Först vid denna tidpunkt är det judiska folkets särskilda uppgift i Guds frälsningsplan över. Efter Tusenårsriket kommer den slutliga domen och först därefter den saliga evigheten hos Gud! (Sak 14:1-5, Apg 1:11, Matt 24:27, Mark 13:32, Apg 3:21 Bibel 2000, 1Tess 4:13-17 i 1917-års översättning, Upp 1:7, Upp 20:1-6, Upp 20:7-15, Upp 21:1-4)

Om detta är sant och kommer bli en verklighet? Behöver vi verkligen sätta fart och berätta om Jesus får våra medmänniskor.

Vem kommer till himlen? Vem kommer att få följa med Jesus när Han kommer tillbaka?
Kommer du, kommer jag?

Jag tror att det är viktigt att vi sätter oss ner och tar en riktigt lång funderare på om jag själv verkligen kommer att komma till himlen när jag dör?

Det finns ett kriterium för att komma till himlen och det är att tro på Jesus och be om förlåtelse för de fel man har gjort i livet. När du har gjort det säger Jesus "jag förlåter dig, gå och synda inte igen". Dvs. gör inte samma fel igen nu när du har fått förlåtelse.