tisdag 17 april 2012

Bibelfokus.se Skapelsen

Följande text är hämtat från bibelfokus.se

Skapelsen

Vi tror att Gud har skapat hela universum med allt vad det rymmer i enlighet med Bibelns skapelseberättelse, och vi ser med glädje på att nya forskningsrön allt oftare stödjer tron på en intelligent skapare istället för slumpen. Vi tror att Gud skapade människan som fullt färdiga varelser och att jordens alla folk härstammar från de två först skapade människorna.
Vi tror att jorden ”omdanades” under en världsvid översvämningskatastrof i enlighet med Bibelns berättelse, och att denna katastrof förklarar många fenomen såsom dinosauriernas försvinnande, olje- och kolfyndigheter, inlandsis, bergskedjor, fossil, sedimentlager, m.m. (1Mos 1:1, 1Mos 1:24-26, 1Mos 7-8)


På utbildningen till idrottslärare fick jag förmånen att läsa en del anatomi och fysiologi.  Det jag fick lära mig och läsa om i vetenskapliga texter anser jag komma från en intelligent skapare. Att slumpen genom miljarder år skulle kunna utveckla så avancerade varelser som du och jag är omöjligt.

Ge en man lite kunskap och han börjar tvivla.
Ge en man mer kunskap och han blir övertygad.

Det blev jag ännu mer om att det finns en Gud som har skapat denna planet som vi kallar jorden.
Han skapade den och alla varelser för att han ville ha kontakt med oss. Nu är det upp till dig och mig att säga ja eller nej.