torsdag 16 maj 2013

Bo Jansson ny ordförande i Lärararnas Riksförbund

Bo Jansson tillträdde igår som ny förbundsordförande i Lärarnas Riksförbund. Han har sedan år 2000 ingått i förbundsstyrelsen.
Bo Jansson, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund

Bo Jansson har en bakgrund som högstadielärare i historia, samhällskunskap och geografi och har arbetat som lärare under 35 år. Redan tidigt i karriären blev han vald till lokalombud i Lärarnas Riksförbund. År 2000 utsågs Bo Jansson till ledamot i förbundsstyrelsen och 2009 blev han vald till vice ordförande. Bo Jansson efterträder Metta Fjelkner.
– Jag kommer att fortsätta på den väg vi har slagit in på. Lärarnas Riksförbund påverkar politiken i rätt riktning och mycket har hänt bara de senaste två åren. Så sent som 2010 var vi nästan ensamma om att prata om kommunaliseringens konsekvenser. Men idag är det en stor fråga. Löner och arbetsvillkor är områden där vi har mycket kvar att göra. Vi måste också få till en ökad nationell styrning av skolan, säger Bo Jansson.
Bo Jansson strävar efter en framtid där läraryrket har hög status och höga lönenivåer, där lärare har stort ansvar och stor frihet och får koncentrera sig på elevernas kunskapsutveckling.

De tre viktigaste framtidsfrågorna

Bo Janson pekar ut Lärarnas Riksförbunds tre viktigaste framtidsfrågor:
  • Alla elevers likvärdiga möjligheter. Skolans kompensatoriska uppdrag är avgörande för att alla elever ska få samma möjlighet att erövra kunskap.
  • Återupprätta läraryrkets status och kunskapsuppdrag.
  • Förbättra lärarnas löner och arbetsvillkor. Hela kollektivets lön måste upp rejält.
Källa: http://www.lr.se/opinionpaverkan/nyhetsarkiv/nyheteryrkesverksammedlem/bojanssonnyordforandeilararnasriksforbund.5.3cc14b1a13e3c059e783e3d.html

God morgon...

Sitter här på jobbet och njuter av lugnet före stormen.

Kan höra städerskan när hon städar i klassrummet bredvid och klockans tickande. Annars är det helt tyst. Kanske är till och med fläktarna av. Alla ni som har upplevt när fläktarna stängs av vet hur tyst det blir.

Nu hör jag fotsteg i korridorerna men det kan vara barn som ska till förskolan.

Idag är det Majruset och eleverna ska springa, jogga eller gå i ca 2 timmar. De kommer få små kort som de kommer få stämpla vid två kontroller. Varje kontroll är 500 meter. Dvs ett varv är 1 km.

Sverige vs Canada i Hockey. Kan Tre Kronor stå pall och stå som segrare när domaren blåser av matchen? Vi får hoppas på det!

De två första eleverna har nu kommit och det får avsluta mitt morgoninlägg. Ha en trevlig dag.