torsdag 29 mars 2012

MLG Winter Championship 2012 Grand finals MKP vs DRG

Stora finalen började med att MKP leder med 2-1 vilket var resultatet från deras andra final.
Den totala matchen spelas om bäst av 9 kartor så man kan säga att den som först har vunnit 5 kartor har vunnit. Favör till MKP som endast behöver vinna 3 kartor för att ta hem titeln.

MKP vs DRG 5-2

Match nr 4. (1)
TvZ
Karta:Shakuras Platau
DRG vann på första kartan med sina Roaches och banelings som bröt igenom MKP första försvar.
MKP expanderade till en andra bas tidigt vilket var bra men han expanderade också till en tredje bas medans DRG satt på två baser. DRG byggde istället upp en arme som skulle göra slut på MKP. gg kom från MKP efter att DRG hade brutit sig igenom försvaret och tog ut i stort sett samtliga arbetare för MKP.

Match nr 5. (2)
Karta: Antiga Shipyard
MKP öppnade matchen på ett snarlikt sätt. Hellions utanför DRGs bas men denna gång producerade MKP också två Banshees som ställde till en massa problem för DRG. Han förlorade ett antal arbetare och blev tvungen att försvara med sporecrawlers som kostade mineraler. Med en ansenlig arme gick MKP till attack och tog ut DRGs tredje bas.

Vet ni vad Tasteless definition av en bra spelare är?
En bra spelare är en spelare som har gjort skada och har överläge och går tillbaka för att expandera eller hämta förstärkning för att utöka sitt övertag.

Det var precis det MKP gjorde och i nästa anfall tog han ut tredje och fjärde basen. DRG försvarade med mutalisker och banelings men MKPs maruders var för starka. gg från DRG.


Match nr 6. (3)
Karta: Tal`Darim Altar
MKP öppnade med hellions med uppgradering blue flame. Vid ca 10minu i in i spelet gjorde MKP en push.
Det blev för mycket för DRG som knappt kunde försvara sig. gg från DRG som nu verkligen måste leverera om han ska någon chans att vinna finalen.

Match nr 7. (4)
Karta: Metalopolis
Denna gång satte MKP riktig press på DRG som inte fick någon lugn stund under hela spelet.
Med MMM kunde MKP hålla pressen matchen igenom och DRG försökte hålla emot med lings, banelings och mutalisker men det gick bara inte att få stopp på MKP. Ständigt flöde av marines och marauders gick mot DRGs olika baser. När Den sista vågen från MKP kom till DRGs andra bas kände MKP att han hade vunnit och släppte ner fyra mules i stridens centrum och DRG sa gg.


Grattis till MKP som vann finalen med 5-2 och tar hem prissumman på 25000 usd.