söndag 17 mars 2013

MLG live blogg...

MC vs Bomber 3-0

Bomber hade ingen chans och MC visade att han är "Boss Toss"

Nu väntar matchen mellan Flash vs Innovation. TvT
Karta 1: Cloud Kingdom - Proxy barrack från Flash som överraskade med en maruder. Innovation försökte hålla sin ramp och byggde en bunker men med två maruders från Flash kunde inte Innovation få någon marine in i bunkern. När den tredje marudern kom ut på slagfältet var matchen avgjord. 1-0 till Flash

Karta 2: Neo Planet S - Standardspel från båda so, ledde till en sluggerfest. Båda spelarna gav och fick ta emot stryk men det var Innovation som drog det längsta ståt. 1-1

Karta 3:  Whirlwind - Innovation tog initiativet och anföll Flash flera gånger med drops. Flash försvarade sig exemplariskt och samlade samtidigt tog en strategisk position i mitten av kartan. Detta gjorde att Innovation inte kunde expandera så som han ville utan var under ständigt hot. Detta i sin tur resulterade i doom drops från båda spelarna som förstörde varandras baser. Till slut blev det något som liknade ett base race där Flash gick segrande ut ur striden. 2-1

Jag är sååååå trött :(
Och nu gick vi över 100.000 tittare Jiiippiii :)

Karta 4: Daybreak - Flash vann ganska snabbt. jag tror jag blinkade väldigt långsamt och missade lite av matchen. Men grattis ändå till Flash! 3-1


MLG Winter Championchip, Dallas

Två stora svenska namn fanns med i MLG Winter Championship Thorzain och SaSe. Två killar som ska kunna leverera på de stora turneringarna och ta sig till kvartsfinal. Men båda svenskarna mötte tufft motstånd redan i första matchen. Trotts att det var Bo5 så kunde varken SaSe eller Thorzain gå vidare till Ro16 8-dels final.

Thorzain fick möta Killer från Chile. Trotts att zerg ska vara den sämsta rasen efter HOTS alla uppdateringar så kunde inte det svenska proffset stå emot zergspelarens swarm av zergs.

SaSe fick inte enklare i sin debutmatch och fick möta TaeJa från Team Liquid. Jag hade inte stora förhoppningar på att SaSe skulle kunna ta den matchen och TaeJa visade att han var en nivå bättre än SaSe. TaeJa fick dock stryk av landsmannen Bomber med 3-0 så även TaeJa har en del att träna för att vara på dn absoluta toppen.

Bomber får nu möta MC (The Toss Boss) i kvartsfinalen.

Och så var det bara koreaner kvar i turneringen. Ja en än gång visar koreanerna att de är i en annan division än övriga världen. Dominansen är total och man kan göra jämförelsen med den dominans som...nej jag tror inte att man kan likna den dominans som Korea har i StarCraft2 med något annat.

Vilka möts idag?

Life vs Last ZvT

MC vs Bomber PvT

Flash vs Parting TvP

Rain vs Innovation PvT

Mina damer och herrar vad är det jag ser...Terran i varje match. Är inte det lite vackert att se. Endast en zerg vilket för mig är en för mycket. Att tippa en vinnare är nästan omöjligt. Alla dessa spelare är värdiga vinnare och när min favorit är utslagen och jag måste välja så väljer jag Innovation. Det kan faktiskt bli så kula att Innovation får möta sin lagkamraten Last.

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_MLG_Winter_Championship

Min tumme...

Jag har gjort illa min tumme och vet inte riktigt vad jag ska göra.

Diagnos

Skadebakgrund: Vet inte riktigt. Kanske när jag knäckte tummen efter några timmars HOTS.

Symptom: lätt svullen tumme, ömmar på tummens andra led, kan inte böja tummen fullt ut.

Behandling: okänd än så länge

Funderar på att tejpa tummen så den får lite stöd men risken blir att den blir ännu mer stel. Den risken får jag kanske ta för så som den är nu så har jag nästan ingen kraft i den.

Några tips skulle vara bra!