söndag 16 mars 2014

Starcraft2 IEM Grand Final SoS vs CJ herO

Karta 1. Yeonsu - 2 proxy gateways av SoS i CJherO:s bas och herO kunde inte står emot det. Snabb match på första kartan.

Karta 2. Heavy Rain - Samma som på första kartan. SoS tar snabbt ledningen med två raka kartor och frågan är nu om han proxy gateways igen på tredje kartan. herO måste nu scouta sin bas tidigt och hindra den snabba attacken.

Karta 3. Polar Night - herO kvitterar med snabba dark templars (osynliga) och så fort SoS såg dem i sin bas sa han GG

Karta 4. Alterzim Stronghold - herO började modigt på kartan med att spela aggressivt och ville få en snabb vinst. SoS hade expanderat tidigt dvs hans andra byggnad var hans nexus. Man kan ju tycka att man då skulle kunna spela aggressivt och vinna men SoS visade att med bra micro och immortals så kan man försvara sig och senare anfalla med en vinnande uppsättning enheter.  3-1 till SoS och den regerande världsmästaren.

Karta 5. Habitation Station - herO provade lyckan och spelade en proxy gateway men SoS kunde stå emot anfallet och så småningom anfalla och ta hem segern och prissumman på 100000 usd.

Karta 6. ------

Karta 7. ------









Starcraft2 IEM

Intel Extrem Masters World Championship

Det speciella med denna turnering är att vinnaren tar hela prispotten. Inte dålig prispott heller. Hela 100000 usd. Idag spelas finalen mellan herO och SoS. Det blir en spännande PvP match som går till bäst av 7 kartor. SoS har också en del att försvara då han är 2013 års världsmästare.

WCS poäng kommer att fördelas på de 16 bästa spelarna. Dessa poäng spelar stor roll om man går vidare till riktiga VM i Starcraft2. Vinnaren i den turneringen får också 100000 usd men sedan fördelas resten av prissumman på övriga spelare till 16 plats.



SoS     vs    herO


Källa: http://www.sc2earnings.com/