söndag 10 november 2013

WCS 2013 Grand Final

Jaedong vs sOs ZvP

Karta 1: Akilon Wastes - sOs blev till slut vinnaren på kartan. JD hade en massiv ledning men vågade inte attackera så att sOs hann bygga en arme som JD inte kunde slå ut. sOs harassade fenomenalt och kunde efter några zealot attacker slå ut några av JD:s hatcherys.

Karta 2: Derelict Watcher - sOs öppnade med en canon rush som hindrade JD att expandera på sin naturella plats. Med en offensiv pylon kunde sOs snabbt få in sin arme in i JD:s bas och harassa hans minerallinje. Med tillräckligt många fenixs kunde sOs harassa utan några problem i JD:s två baser och förstöra hans ekonomi. sOs spelade med en otrolig säkerhet och dominerade från start.

Karta 3: Whirlwind - JD kvitterade och vann på kartan. Två snabba expantioner gav JD det ekonomiska övertaget som han behövde för att kontrollera matchen. sOs scoutade åt fel håll och jag tror att han ville göra en canon rush för att hindra JD att expandera.

Karta 4: Polar Night - SoS spelade ett litet mind game och la ner en offensiv pylon vid JD:s naturliga expantion men avbröt den i sista sekund. Det hindrade JD att samla mineraler med några av hans arbetare. sOs följde upp med snabba immortals som är oslagbara om de skyddas av stalkers eller zealoter. sOs hade en del zealoter som gick framför immortalarna och JD kunde inte stå emot sOs offensiv. sOs har nu matchboll och behöver bara vinna en karta till för att ta hem titeln världsmästare 2013.

Karta 5: Frost - sOs vann på kartan och kan nu titulera sig världsmästare. Stort grattis till sOs och Jaedong som kom påandra plats igen. 

Karta 6:-------------

Karta 7: -------------









God natt!!!!