måndag 19 mars 2012

NASTL Semifinal Liquid vs FXO

Liquid: Tlo (z), Sheth (z), Hero (p) och Zenio (z)
FXO: Gumiho (t), Lucky (z), Oz (p) och Leenock (z)

Då var vi framme vid semifinalerna där varje match spelas om bäst av tre!


Match nr 1.1 Tlo vs Gumiho 2-1
ZvT
Karta: Artifice
Tlo vann den första matchen genom ett superbt försvar mot Gumihos hellions och Banshees. Gumiho hoppades nog på att anfallet skulle vara för mycket men med 4 queens och ett gäng lings kunde tlo försvara sina två baser på ett effektivt sätt. När sedan tlo teckade upp till mutalisker som tog hand om bansheesen så sa Gumiho gg. Tlo:s effektiva scouting var nog avgörande i denna match. Med en arbetare såg han reaktorn på barracken och kunde anta att det blir nog hellions. Direkt satt han ner två spinecrawlers. Senare scoutade han med en overlord techlab och på en starport och direkt ner med några sporecrawlers som försvar.

Match nr 1.2
Karta: Shattered Temple
4-Hellion-dropp från Gumiho som grillade 12 arbetare och gav honom ett otroligt ekonomiskt försprång.
Gumiho försvarade sig bra mot Tlo:s anfall med Roaches, lings och några banelings. När Tlo insåg att detta inte funkar och att han var så efter i tech sa han gg.

Match nr 1.3
Karta: Antiga Shipyard
Det svängde mycket i denna match där spelarna anföll varandra och bytte arme. Gumiho lyckades komma in i Tlo:s expansionsbas med en ganska stark arme som stod pall för det mesta. Då beslöt sig Tlo att anfalla själv med lings och lyckades själv komma in i Gumihos expansionsbas och även ta ut basen. Gumiho backade hemåt och tog hand om anfallet. Under tiden hade Tlo expanderat till sin tredje bas men blev hårt ansatt av marines och medivacs. Tlo lyckades stå emot med lings och med en bas mer kunde han få ut så många lings så att det blev för mycket för Gumiho som sa gg.

Match nr 2.1 Sheth vs Lucky
ZvZ
Karta: Ohana Re
Denna match blev en baneling match där båda spelade med banelings och lings. Lucky kyckades pressa Sheth med sina banelings och lyckades ta ut några arbetare av Sheth. En ständig ström av banelings och lings kom mot Shets bas och när dem kom in i huvudbasen och tog ut de flesta arbetarna så var blev det gg från Sheth.

Match nr 2.2
Karta: Shattered Temple
Med ett starkt försvar och en otrolig fin timeing vann Sheth denna match och jämnade ut matchen till 1-1. Med Roaches och banelings kunde  Sheth bryta igenom Luckys försvar och vann matchen.



Match nr 2.3
Karta: Daybreak
Sheth vann även denna match och nu står det 2-0 i den totala matchen. Spelarna scoutade varandra lite och kände på varandra med några små arméer. Sheth lyckades dock få ett litet övertag och fick Lucky att producera arbetare och lings än att expandera och techa upp. Lucky spelade ett vågat spel och fick ut några mutalisker som tog hand om Sheths tredje bas men mutaliskerna blev stoppade av infestors och queens. Sheth hade ett övertag i antal Roaches men det stora övertaget var att de var uppgraderade till 2-2. Mot Luckys 1-1 blev det inte så svårt att bryta sig igenom försvaret och ta hand om Luckys tredje bas. GG starx efter för Lucky.

Match nr 3.1 Hero vs Oz 2-0
PvP
Karta: Antiga Shipyard
Enkel, snabb match av Hero som spelade sina kort på stalkers och DT:s. Oz var inte alls beredd och hade inget försvar alls. Så fort DT:s kom in i Oz bas och började ta ut arbetare så sa han gg.

Scouting är så viktigt så att man vet vad man kommer möta och kan försvara på ett bra sätt.

Match nr 3.2
Karta: Daybreak
Oz lärde sig en läxa i förra matchen och spelade safe i denna så att han inte skulle bli tagen av DT:s igen. Men Hero gick inte för att få ut DT:s han ville snarare sätta press med blink-stalkers och sentrys. Tack vare Oz försvarsspel så hade han inte tillräckligt stor arme att försvara sig med. Han hade två immortals och ett antal sentrys och stalkers men Hero kom med så många stalkers och med deras blink var Oz:s sentrys nästan värdelösa. Med blink kunde Hero micra förbi force fieldsen så som han ville och när Oz förlorade sina immortals fanns det bara en sak att säga GG.


Match nr 4.1 Zenio vs Leenock
ZvZ

Behövdes inte spelas för Liquid vann med 3-0

Den stora överraskningen i denna match var att TLO vann över Gumiho och att Sheth vann över Lucky. Jag trodde innan matchen att detta skulle bli svårt för Tlo och Sheth men de visade att de kan vinna mot spelare i den tuffaste ligan i världen, GSL Grattis till dem båda och ett stort grattis till Liquid som är vidare till final.