söndag 22 december 2013

God Jul! Julbord i kyrkan

Vi i min kyrka i hallstahammar har öppnat ett café där all fika är gratis och gästerna får ge en frivillg gåva.

Igår ordnade vi det lite extra så här i juletider. Vi dukade upp ett julbord och hoppades på att våra gäster som brukar komma även skulle komma denna dag. Vi hade också bjudit in Bill och Marianne Nyman föredetta missbrukare och som är från trakten.

Bill och Marienne spelade och sjung och även vittnade om sin tro. Tänk vad härligt att det finns en utväg ur missbruk och missär.

Jag tåg på mig uppgiften att duka av borden och sätta in i diskmaskinen. Detta ledde till att jag höll lite koll på hur många tallrikar som åkte in i diskmaskinen. Visst kan jag har missat någon tallrik men jag kunde räkna till 50 diskade tallrikar. Ett klart rekord för oss på cafet.

Maten tog nästan slut!!!! Det var liksom syftet med dagen att de som är hungriga ska få äta och bli mätta men också få höra om en kärleksfull Gud.

Det som värmde mitt hjärta mest under dagen var när en av gästerna kom fram till en av oss som arbetar på cafet och överlämnar en blomgrupp med ett litet kort. På kortet stod det "Från oss på torget" Jag fick hålla inne tårarna måste jag erkänna.

Det blev en helt suverän dag och ett stort tack till Marianne som hade med sig julpåsar från Sisters till alla Ladies. Orättvist? ja kabnske med det är alla Ladies värda.






God jul!!!