torsdag 12 april 2012

Bibelfokus.se Fadern

Följande text är hämtat drån bibelfokus.se

Fadern

Vi tror att Fadern är en del av Guds väsen. Ingen kan komma till Fadern utom genom Jesus, och ingen kan komma till Jesus utan att Fadern drar honom. Jesus och Fadern är ett. Vi tror att den som blir en kristen blir ett barn till Gud Fadern och att Guds barn kan tala förtroligt med sin Fader. Till Gud Fadern får vi framlägga alla våra önskningar och behov. (Joh 6:44, Joh 10:30, Joh 14:6, Rom 8:15, 1 Kor 8:6, Gal 4:6, Fil 4:6, 1Joh 2:14)

På samma sätt som mina söner litar på mig att jag skyddar dem, tar hand om dem och ger dem vad de behöver för varje dag så är det också med vår himmelske Fader och oss människor.

Mina söner förstår kanske inte mina handlingar och ibland kan de bli riktigt sura på mig. Men jag har ett större perspektiv på tillvaron och kan se konsekvenserna av deras handlingar. På samma sätt är det med vår himmelske Fader och oss. Han har ett större perspektiv på livet och ibland förstår vi inte varför saker och ting händer. Kan dröja länge innan lampan tänds och man förstår Guds plan och vilja.