söndag 22 juli 2012

MLG Grand final TaeJa vs Alicia

TaeJa körde över First och vann med 2 raka kartor. Nu får TaeJa möta Alicia i sista stora Finalen.

Det blir en spännande TvP som spelas Bo7.

I matchen mot First fick vi se drops, Ghost som EMP:ade och helt fantastisk micro från TaeJa:s sida.
Troligtvis kommer vi få se samma stil även i Finalen. Varför ändra ett vinnande koncept?!

Det som imponerar mest på mig är att TaeJa kunde se och hålla First:s observer borta från hans baser trotts att han inte hade några torn som gjorde observern synlig. TaeJa kunde se observern genom skiftningarna i grafiken och på så sätt kunde mota bort First:s observer. Amacing!!

 Nu väntar man bara på att matchen ska starta...STARTA!!!

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_MLG_Pro_Circuit/Summer/Arena

MLG summer 2012

Då var vi framme vid sista dagen under MLG summer. Dagen kommer bjuda på stor underhållning med spännande SC2 matcher tror jag.

Vi har Alicia och Oz i en A-final och i B-finalen har vi än så länge TaeJa som kommer få möta Losira (z) eller First (p).

Personligen har jag TaeJa som favorit men det är näst intill omöjligt att säga vem som kommer vinna turneringen. jag trodde ju i början att Stephano skulle ta hem turneringen men han fick se sig besegrad, inte bara en utan två gånger av Oz och åkte sen ur turneringen.

Det måste ha gett Oz en boost i hans självförtroende då han besegrade Stephano två gånger i samma turnering. Stephano klassar jag som en av världens bästa Zergspelare tillsammans med DRG. Vi får se hur stort självförtroende Oz har i finalen då han inte får möta en zerg utan en protoss. I A-finalen får vi alltså se en PvP som har en tendens att bli ganska snabba matcher.

TaeJa i B-finalen får möta en zerg eller en protoss beroende på vem som vinner i semifinalen. LosirA förlorade mot TaeJa i den första semifinalen och halkade ner till semifinalen i B-gruppen. LosirA vill säkert ha en returmatch och visa att han kan besegra TaeJa.

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_MLG_Pro_Circuit/Summer/Arena


Promenader är väldigt trevligt...

Har gått promenader med Eric H. och det har varit väldigt trevligt. Vi har gått 45 minuter i ett ganska raskt tempo. Vi får se om vi förlänger tiden lite nästa vecka. kanske blir det också så att fler personer följer med. det vore ju kul men samtidigt får man en stund att lära känna den man går med på ett djupare plan.

Ja det har sina fördelar att gå bara två men samtidigt är det ju trevligt med några fler som promenerar på Hallstahammars gator.