lördag 9 november 2013

Map pool WCS 2013

Spelarna får välja bort varsin karta och sedan väljer de i tur och ordning hur kartorna ska spelas.
I finalen spelas alla sju kartor.

Ordningen spelar större roll än vad man tror. Startegin måste sitta in i minsta detalj. Naturligtvis har man olika stategier för olika kartor men spelstil spelar också en stor roll. Att anpassa sin spelstil och strategi efter vad motståndaren gör eller har gjort på tidigare kartor kan vara avgörande för matchens urgång.

I kvällens semifinaler spelar Bomber (T) vs sOs (P) och Jaedong  (Z) vs Maru (T) 

Jag själv spelar Terran måste jag ju hoppas på att iaf en terranspelare går till final. Jaedong är i absolut toppform så det vore kul om han kom till final fick lyfta buckaln.

Källa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_WCS_Global_Finals
Bel`Shir Vestige


Polar Night

Yeonsu

Frost

Akilon Wastes

WhirlWind

Derelict

Namedroping

Pelle Hörnmark

Daniel Alm

Niklas Piensoho

Några av dagens talare/gäster. 


Ledarskap Ullrik Josefsson


Ullrik pratade om att vi gör inte vårt arbete själva utan vi har Gud som stöttar, vägleder och är med oss i allt vi gör. 

Han pratade också om att Gud vill använda oss till att sprida hans budskap vidare och vår utmaning är att göra Guds budskap klart och tydligt för våra vänner, familj och medmänniskor. 


Solen skiner vare sig vi vill det eller inte frågan är vad vi gör med solens strålar. 

Ledarskap stavas alltid VI

Daniel Alm föreläser om ledarskap. 

Alla har någon gåva. Det viktiga är att vi använder vår gåva/gåvor och inte håller dem för oss själva. 

Utmaningen för oss ledare är att skapa tillfällen och miljöer där personer får möjlighet att använda sina gåvor. 

Daniel pratade om delaktighet och om inkludering/exkludering. Vårt uppdrag är att få människor att vara delaktiga och känna sig inkluderade. Att de känner att de är betydelsefulla och fyller en funktion och har en uppgift. 

Fallstudie: vad gör du som ledare när en medarbetare kommer till dig och säger att det inte funkar att arbeta med en annan medarbetare? Går det att låta två personer vara ansvariga för en verksamhet? 

Det kan vara svårt inland att samarbeta med personer som man i vissa fall inte själv har valt att arbeta med. Hur mycket ska man kompromissa för att alla ska vara nöjda och glada? 

Ska verksamheten prägla ledaren eller ska ledaren prägla verksamheten? Det kanske är en mix av dem men det viktiga är att medarbetare vet vilket uppdrag de har. Vad som förväntas av dem. 

Vem har makten? Vem sätter ner foten och visar vägen vi ska gå? Vem har modet och ansvaret att säga NEJ och JA? En tydlig ledarstruktur kan vara helt avgörande för om verksamheten bär frukt eller inte. 


Daniel rekommenderade att på en 100% tjänst bör man lägga 20% på egen kompetensutveckling. 

Som ledare måste man också vara beredd på att ta de svåra och tunga samtalen. Vid sådana situationer är det viktigt att man inte tar de samtalen själv utan att man är två. 




Ledarutveckling Pelle Hörnmark

Pelle som är pastor i pingstkyrkan i Jönköping. Han pratade om att arbeta i team. 

1 kor 12:12
1 kor 12:28
Ef 4:11-12

Vi är olika och besitter olika egenskaper och färdigheter. Vi är olika och gör på olika sätt och värdesätter olika saker. Det är viktigt att vi möter varandra där vi är och hjälper varandra. Vår utmaning är att samarbeta och utföra ett arbete som når målet. 

Denna utmaning har vi oavsett vad vi jobbar med. 


Ledarutveckling i ACC

Vad är en bra ledare? 
Vilka egenskaper behövs?

Daniel Alm pastor i pingstkyrkan, Västerås pratade om ledarskap utifrån Nehemja. 10 punkter som karaktäriserade Nehemja som ledare. 

Hämta kraft i bön.
Mod och förnuft.
Kärlek till dem du leder. 
Blicka framåt och förbereda sig för framtiden. 
Integritet och beslutsförmåga. 
Ansvar för dem man leder. 
För utveckling

Som ledare måste man vara ödmjuk.
Bryt tystnaden och tala till folket.
Hantera kritik och hitta styrkan hos Gud.
För båten i hamn. Uppnå målet.

Vi får inte ge upp när det är tungt, när det går emot oss. Uthållighet är en dygd men om vi blickar mot framtiden och vad vi hoppas på arbetar för, så måste vi vara uthålliga och kämpa vidare. En dag i taget.