onsdag 7 mars 2012

IEM World Championship dag 2

Nu har samtliga grupper spelats och vi har fått 4 vinnare som går direkt till kvartsfinal. 2:an och 3:an i varje grupp får spela i i en 8:dels final. Förlorar man i 8:delen så är man ute så nu gäller det att vinna eller försvinna.

Vinnarna från de olika grupperna är: MMA 10-0obesegrad, MC 8-4 två förluster var elfi- vann den ena matchen, Puma 10-2 vann samtliga matcher men förlorade två kartor och till sist har vi Feast 9-3 med en förlust.


Fortsättningen av turneringen ser ut så här:

Klicka på bilden för att förstora den




















IEM World Championship DIMAGA vs SeleCT

Titta lite grann på matchen mellan DIMAGA och SeleCT och match nr 2 måste jag se lite närmare på.
ZVT

SeleCT vann den matchen och det gick till en tredje karta. Det jag hann se var helt otroliga micros från SeleCT sida.

Matchen slutade med att Select vann med 2-1

IEM World Championship dag 2. Supernova vs Kas

Supernova vs Kas 2-1
TvT

Match nr 1.
Karta: Daybreak
WoW vilken match. Två terraner som gör upp och spelar en spegelbild. helt otroligt. Kas avslutade matchen med sina ca 15 tanks och en bunt marines med att gå framåt och erövrade mark efter mark. Supernova gg.

Match nr 2.
Karta: Tal´Darim Altar
Supernova visade att han är en mästare på att harassa. Med två Banshees som harassa så mycket de bara kunde blev Kas tvungen att spela defensivt. Supernova passade då på att bygga upp en ansenlig marine arme med support av Medivacs. När tiden var inne var det bara att knakca på dörren och matchen var över.

Match nr 3.
Karta: Antiga Shipyard
Supernova gjorde en dropp med tre Hellioner med blå flamma. De städade upp rätt ordentligt på arbetare. Supernova fick en otrolig ekonomisk ledning.det blev en match mellan Bio och Meck där Kas spelade Bio och Supernova Meck. När Supernova kände att tiden var inne var det att rulla framåt och möta motståndaren. det blev ett stort slag i mitten av kartan och Kas lyckades nästa städa bort tanksen men Supernova landade sina Vikings som förstärkning till tanksen.

Kommentatorer: MRBitter och Kealaris

IEM world Championship dag 2 Kas vs Idra

Kas vs Idra 2-0
TvZ

Matnr nr 1.
Karta: Antiga Shipyard

OJOJ, vilken match det såg ut att vara Idras match i början men Kas jobbade sig in i matchen och vann till slut.

Match nr 2.
Karta: daybreak
Kas droppade i Idras main bas och tog en massa arbetare och förstörde ekonomin för Idra. Samtidigt förberedde Kas för ytterligare en dropp och när Idra såg vad han skulle möta så blev det rage quit.

Kommentatorer: D.Apollo och Kealaris

IEM World Championship dag 2 Idra vs Feast

Idra vs Feast 1-2
ZvP

Match nr 1.
Karta: Daybrake

Idra tog hem första matchen och visade Feast att han verkligen är herre över luften med sina mass mutalisker. Mutaliskerna gjorde så mycket skada på Feast ekonomi att han inte kunde få upp sin arme till max. Idra å andra sidan blev utmaxad och kunde hålla det.

Match nr 2.
Karta: Antiga Shipyard

Immortal push med Sentrys och några stalkers gick mot Idras tredje bas och tog den väldigt lätt. Idra tapa ut - gg


Match nr 3.
Karta Cloud Kingdom

Mass Stalkers är IMBA och med det menar jag OP och med det menar jag att de är för bra. När Stalkers kommer upp i ett visst antal så blir de en bara en klump av odödlighet. Detta fick då Idra möta och han kunde inte stå emot the ball of death.

Kommentatorer: MRBitter och Rotterdam


IEM World Championship dag 2. Kas vs Feast

Kas vs Feast 0-2
TVP

Match nr1.
Karta: Daybreak

kas spelade ett väldigt riskabelt spel och kanske trodde att Feast skulle spela defensivt men det gjorde han inte. Ett antal Stalkers och sedan ut och anfall. Kas expanderade otroligt fort och just då i det tidiga spelet hade han inte tillräckligt för att stå emot Feast stalkers. Kas hade inte gjort en bunker som första försvar.


Match nr 2.
Karta: Entombed Valley

Kas dator lagga så matchen går om.
Tråkigt för Kas som enligt mig hade ett övertag och skulle kanske ha vunnit matchen.

Match nr 2.1
Karta: Entombed valley

Feast fick en andra chans och tog den. Kas stod emot så mycket han kunde och ville inte tapa ut utan fortsatte tills det verkligen var kört.

Kommentatorer: MRBitter och Rotterdam

IEM World Championship dag 2 darkforce vs Supernova

Darkforce vs Supernova 0-2
ZvT

Match nr 1.
Karta: Tal´Darim Altar

Supernova tog den första matchen

Match nr 2.
Karta. Cloud Kingdom

Supernova började med hellions- och banshee harass och sedan blev det dropps på samtliga av Darkforce baser. det som var mest imponerande var hur Supernova delade upp sina marines så att de inte blev träffade av banelings.

Kommentatorer: MRBitter och Rotterdam

MLG Championship

MLG  är en stur turnering som är uppdelad i regionkval som går vidare till Winter Arena som i sin tur går vidare till Championship.

De 8 bästa spelarna från varje kval gick vidare till Winter Arena. Från Winter Arenan gick  samtliga spelare vidare till årets Championship som kommer spelas 23-25 Mars.

Svenskar som är representerade är följande: Naniwa, sase, Haypro, Sjow, Merz och Thorzain

det tråkiga med denna turnering är att det är PPV.

IEM World Championship dag 2

Gårdagen bjöd på mycket underhållning där MMA från team Slayers stod för det lilla extra. Han vann alla sina matcher men inte bara det han släppte inte en karta utan är obesegrad i turneringen. MC vann i grupp B och det var för mig ganska väntat. Det som inte var väntat var att han förlora en match mot elfi- med 1-2. Mycket bra jobbat elfi- (hatten av).

Idag väntar spel i grupp C och D och det blir minst lika bra underhållning som när grupp A och B spelade.

I dem två grupperna har vi 2 spelare i varje ras så det blir en härlig blandning av matchups.

Mina favoriter är PuMa i grupp C och Supernova i grupp D.