lördag 22 juni 2013

Det här gillar LR

LR har listat utan inbördes ordning sånt som de gillar.

10000kr mer i lön
En likvärdig skola
Forskning i skolan
Lyfta HBTQ-frågor
Lärare leder undervisningen (katederundervisning)
Lärarlegitimation
Lärarnas Riksförbund
Matematikundervisning
Mer tid för varje elev
Språkundervisning
Statligt huvudmannaskap

LR gillar:

Jag välkomnar förändringar eller satsningar inom dessa områden men det finns fler områden som behöver lyftas enligt mig.

Gruppstorlek
Administrativa uppgifter

Det är min övertygelse att gruppstorleken spelar roll för hur jag kan bedriva min undervisning. Med minskad gruppstorlek är jag övertygad om att lärare kan bedriva en mer kvalitativ undervisning och ge eleverna den hjälp, stöd och uppmärksamhet som de behöver.

Varför har vi lärare så många olika administrativa uppgifter? Vi ska skriva ÅP, IUP och LPP. Sen ska vi skriva omdömen och dokumentera varje elevs kunskapsutveckling. Ibland undrar jag varför vi skriver alla dessa dokument. Är det föräldrarna som vill ha dem eller eleverna kanske eller rektorn kanske tycker att det är intressant att läsa dem eller är det politikerna som vill läsa dem och granska våra elever. Eller är det för att vi lärare har tappat förtroendet för det vi gör så att all dokumentation som vi gör är att försäkra sig om att vi gör ett bra jobb. Ja man kan ju undra men vem har svaren?

Det skulle vara sååååå intressant att lyssna på någon som kan argumentera för all denna dokumentation och få höra vad som skulle hända om dokumentationen försvann.

MC sings karaoke on Home Story Cup VII

MC en av världens bästa StarCraft2 spelare bjuder på sig själv och sjunger karaoke i streamen.




Apollo flyttar till Tyskland...

för att vara huvudkommentator tillsammans med Kealaris för WSC Europa och Intel Extrem Masters. Det är bara att gratulera antar jag och önska honom all lycka i framtiden.

http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/24532-apollo-joins-esl-in-germany-to-cast-wcs-europe