tisdag 11 juni 2013

Dreamhack summer 2013 närmar sig

Eventet eller festivalen börjar på lördagen den 15 och slutar tisdagen den 18.

Jag och storprinsen kommer åka dit på måndagen för att titta på dreamhack open. Den pågår under hela festivalen och finalen är på måndagen runt midnatt.

Storprinsen har varit med på festivalen en gång tidigare och då fick vi en liten pratstund med det svenska StarCraft2 proffset Marcus Eklöf. Så träffa proffsen blir spännande. Sedan ska vi också köpa t-shirt. Tydligen har vi slarvat bort storprinsens zerg t-shirt så vi måste köpa en ny.

Själv ska jag jaga autografer men inte på jeansjackan. Det får bli på någon t-shirt eller något annat. Det blir också en massa fotografering också. Med mitt stora objektiv hoppas jag kunna ta riktigt fina bilder på långt avstånd.

Vi kommer inte gå själva på området. Några kompisar kommer och hämtar oss på tågstationen och kommer göra oss sällskap under hela dagen. Vi kommer också få åka hem med dem efter att finalen har avgjorts och vinnaren har korats.

För er som inte vet vad Dreamhack är så vill jag bara kort säga att:
Dreamhack är världens största datalan.
Om du på något sätt är intresserad av dataspel eller datorer i allmänhet så är Dreamhack the place to be.
Om du bara ska vara där under en dag så kan jag rekommendera alla tävlingar som vem som helst kan delta i. Jag vill också slå ett slag får våfflorna. De är gooooda.
Naturligtvis finns det några butiker på området och ett antal restauranger så hungrig behöver man definitivt inte bli.

Förra året hände en liten olycka och jag var först på plats. Så här löd konversationen på twitter med BossDH efter händelsen.

  1. jag måste fråga om din personal under era DH events har någon form av sjukvårdsutbildning? Det skulle annars behöva tycker jag.
  2. vi har ett sjukvårds team med utbildade sjukskötare
  3. okay låter bra. var med om en händelse på senaste DH. Kanske bra om sjukvårdarna utmärker sig på något sätt. Så alla vet!
  4. dra ett mail t robert dot ohlen at dreamhack dot se m din feedback så vi kan korrigera ev problem
Jag skickade ett mail till Robert och nu får vi se om sjukvårdarna syns mer eller utmärker sig mer så att alla besökare ser tydligt att de är sjukvårdare.