söndag 12 augusti 2012

TSL 4 Ro 16

Darkforce hade inte en chans mot Sting som vann med 3-0.

Sting går vidare och får möta First eller TaeJa beroende på hur det går i matchen mellan dem.

Skulle vara superintressant att se en match mellan Sting och TaeJa för att de har ganska lika spelstil.

TSL 4 Ro 16

Ro 16 = Round of 16 eller 8:dels final.

Jag är med i en tävling som går ut på att tippa på hur matcherna kommer gå. Det går inte så bra för mig. Har lyckats pricka 10 av 16 matcher och ligger på plats 1084.

Jag har TaeJa som favorit och skulle vilja se hans match men jag tror att den kommer streamas väldigt sent i natt och jag börjar 06:00 imorgon så jag missar med stor sannolikhet den.

Det känns som om det är utlänningarna mot koreanerna när det är SC2 turneringar och i den här turneringen har vi några utlänningar, om man nu får kalla dem så. Vi får se hur det går för utlänningarna om de kan ta en turnering från koreanerna eller kommer koreanerna fortsätta sin dominans inom SC2.

Kas och Darkforce är två kända SC2spelare som skulle kunna gå långt i turneringen men de möter tufft motstånd. Kas får möta Life och Darkforce kommer spela mot Sting. Jag skulle bli mycket imponerad om de vann sina matcher.

Kvällens rysare blir matchen mellan First och TaeJa där vem som helst kan vinna. Jag tror dock att TaeJa kommer vinna genom att droppa sin arme på olika ställen samtidigt och det blir bara för mycket för First som kommer säga gg innan 20 minuter har nåtts i matchen.


Rosendahl, klättring med kompisarna

Har haft en helt underbar dag med kompisarna i klättringsparadiset Rosendahl utanför Örebro.

Snacka om att det var jobbigt. Vad var jobbigt? ALLT. Med ca 10 kg mer i tyngd så blir allt lite jobbigare. Tur att Jonis fick ta ryggsäcken med all packning. Den vägde säkert 20 kg.

Vi kom fram till väggen och började med att äta lite mat och dricka vatten. jag var ordentligt törstig så vattnet gjorde susen. Sen gick vi alla upp till toppen och gjorde i ordning toppsäkringen. Väggen var jobbigare än vad jag mindes det eller så var det jag som var lite klenare, sämre kondition och några kilo tyngre.

Vi kämpade väl mot bergets envishet och vi lyckades komma upp ett par gånger under dagen. Jag är helt klart nöjd med dagen och kan man tänka sig att efter 8 års uppehåll så är klättring ändå så himla kul! Jag är så glad att ni ville göra den här resan med mig gänget för utan er så hade det inte blivit en resa. Jag kan eller vill inte klättra själv.

Efter ca 3 timmars klättrande och tre leder avklarade så bestämde vi oss för att packa vår utrustning och åka hem.

Till sist vill jag säga att jag är mycket stolt över er alla som var med och klättrade. Det är inte lätt att klättra med höjdrädsla och jag tyckte du klarade det mycket bra trotts din rädsla.

Till er som hjälpte mig att säkra: mycket bra gjort och jag känner att jag kan lite helt på er när jag själv klättrar.

Man brukar säga att det är inte att vinna som är poängen utan att kämpa väl och det gjorde du verkligen. Även om du inte kom upp på alla leder så kämpade du in till det sista och vägrade släppa taget om berget. Mycket härlig inställning och efter några turer till berget så tror jag att du kommer komma upp på de flesta lederna.

Hoppas kunna lägga upp några kort från dagen med fotografens tillstånd naturligtvis.

Ses