lördag 28 april 2012

5års kalas

Storingen hade 5års kalas idag och det blev ett lyckat kalas.
Ansiktsmålning, lekar, tårta i forma av en orm, godis, göra sitt egna halsband med krymplast och härliga barn.

Vad mer kan man önska sig på sitt kalas?

Bilder kommer upp inom kort.

Bibelfokus.se Församlingen, enheten, uppdraget

Följande text är hämtat från bibelfokus.se

Församlingen, enheten, uppdraget

Vi tror att Guds församling är alla sant troende på jorden. Guds församling är inte en organisation eller institution. Guds församling är inte beroende av en kyrkobyggnad. Var helst två eller fler samlas i Jesu namn är Jesus i deras mitt. Jesus är församlingens huvud. Inför Gud är alla lika i församlingen, men de kan ha olika uppgifter. (Matt 18:20, Rom 16:5, 1Kor 14:26, 1Kor 16:19, Gal 3:28, Kol 1:18, Filem 1:2)
Vi tror att enhet bland troende inte är av organisatorisk art utan en Andens enhet där tron och det inre livet bland de sant troende är synkroniserat genom Guds Andes försorg. Andens enhet är av samma inre natur som att Fadern och Sonen är ett. Andens enhet är beroende av en ömsesidig trohet till Bibeln och Guds vilja. (Joh 17:11, Rom 16:17-18)
Vi tror att Jesus gett församlingen i uppdrag att gå ut i välden och göra människor till Jesu lärjungar, att undervisa och döpa dessa, att samlas regelbundet till trons uppbyggelse, samt att tillsammans fira Herrens måltid till minne av Jesu försoningsoffer. Vi tror också det är församlingens och varje enskild troendes uppgift att vaka över den rena, sanna läran samt att vaket invänta Jesu återkomst. (Matt 24:24-25, Matt 25:13, Matt 28:18-20, Mark 13:33, Luk 22:14-21, Rom 16:17, 1Kor 11:26, 1Kor 14:26, 1 Tess 5:20-22, 1Joh 4:1)


Ibland när jag vill provocera och skapa diskussion så brukar jag fråga: Vad skulle hända oss bekännande kristna om vi en dag fann att vår kyrka hade rivits?

Med den frågan vill jag väcka debatt att kyrkan är bara en byggnad och det är människorna i den som är församlingen. jag tror att vi inte ska värdesätta våra kyrkor så mycket vi våra liv för jag tror att dagen kommer då vi inte får ha lokaler fritt. Jag tror att vi i framtiden kommer att få träffas mer i hemmen och kanske lite i smyg för att det finns dem som vill sätta oss i fängelse eller ännu värre.

Detta var ju inte en speciellt ljus bild på framtiden men om du läser din Bibel så står det i princip så. Den lyckliga framtiden väntar de bekännande kristna i himlen.