onsdag 17 oktober 2012

Tyskland vs Sverige VM kval 2012

Tyskland tog snabbt ledningen och det såg ganska hopplöst ut. Tyskarna spelade fotboll i absolut världsklass och svenskarna hade inte mycket att svara tillbaka med. 4-0 till Tyskland och vinsten var så gott som i Tyskarnas händer men så händer det som bara kan hända i fotboll.

Bollen nuddar nätet i tyskarnas mål och det blir 4-1 genom Zlatan. En strimma hopp tänds hos spelarna och vändningen blir total efter nästa mål. 4-2 av Lustig endast två minuter senare. Nu har Sverige inte förlorat på det där förnedrande sättet utan kan åka tillbaka med en förlust men ändå ett bra spel.

Men matchen slutar inte där 4-3 kom strax efteråt av Elmander och nu var kvitteringen inom räckhåll. Svenskarna spelade och kämpade in i det sista och drömmen blev total efter att Elm nätade bakom Tysklands målvakt på övertid. Herr Reinfedts reaktion säger allt!

Synd att Sana inte gjorde mål på sitt läge. Det var inte hans tur helt enkelt. Klappen av Zlatan fick bli en tröst som kanske betydde: ta det lugnt det blir fler chanser.

Sveriges mål mot Tyskland 4-4