måndag 16 april 2012

David Wilkerson har lämnat jordelivet

Jag vet att jag är nästan ett år sen men jag har idag fått reda på att David Wilkerson omkom i en bilolycka. Tragiskt tycker jag för jag tror att David hade mer att säga om Gud till oss andra.

Han skrev boken Korset och stiletten som sedan blev en film. Filmen berörde mitt hjärta och jag är säker på att den även har berört fleras hjärtan. (Se den!!!)

Du kan läsa, lyssna och se mer om David Wilkerson och hans arbete genom länken nedanför.

David Wilkerson














Jag har lyssnat till några av hans predikningar och han hade ett klart budskap. Han var ödmjuk och gav Gud all ära.

David Wilkerson framför ett budskap till svenska kristna

David Wilkerson och den falska profeten


Bibelfokus.se Den Helige Anden

Följande text är hämtat från bibelfokus.se

 

Den Helige Ande

Vi tror att den Helige Ande är en del av Gud själv, verksam på jorden i osynlig gestalt. Han tar sin boning i den människa som omvänder sig från sitt egenliv och blir en troende. Den troende är ett tempel för Gud genom att Guds Helige Ande bor i den troendes inre.
Vi tror att de troende kan erfara en särskild uppfyllelse av den Helige Ande: dopet i den Helige Ande. Den Helige Ande ges då åt de troende för att de skall lära och förstå Guds Ord och vilja, för att de skall helgas till att bli allt mer lika Jesu karaktär, för att de skall få kraft att bli Jesu vittnen, och för att de skall få en övernaturlig kraft att utföra tecken och under så som Gud vill. Den Helige Ande delar ut ”nådegåvor” bland de troende – så som han vill – så att gåvorna blir till nytta och de troende uppbyggs. Gud bekräftar sitt Ord, sitt evangelium, med tecken och under genom den Helige Ande. (Joh 14:26, Joh 16:8, Apg 1:8, Apg 2:38, Apg 4:31, 1Kor 6:19, 1Kor 13 och 14, 1Petr 1:2, 1Joh 5:7-8 KJV)

Jesus sa att han skulle be Fadern att sända en hjälpare och det är Anden. Denna hjälpare är svår att förklara utan måste upplevas, erfaras för att förstå. Jag har upplevt Andens vägledning flera gånger i mitt liv och om jag skulle försöka beskriva eller förklara vem och vad Anden gör så skulle man kunna likna honom med luften som vi andas.

Vi ser inte luften men vi kan se dess verkningar. Vi kan inte ta på luften men ändå är den livsviktig för oss människor och djur. Fundera en stund på hur din kropp reagerar när du inte orkar ta upp syre till kroppens olika delar. Du blir trött, okoncentrerad, försämrad koordination mm. När du får stanna upp och vila en stund och kroppen återhämtat sig så kan du vara aktiv igen.

Anden är som syret, för att jag ska kunna hålla igång, vara aktiv som kristen behöver jag Anden i mitt liv. Den styrker mig, motiverar mig och hjälper mig när det behövs.