söndag 1 december 2013

DreamHackvinter 2013 över

Vilken härlig dag det blev på DH i Jönköping. Fullt med folk med roliga kostymer, hattar och t-shirts. Man kunde bara gå omkring och titta på alla roliga människor som bjuder på sig själva under 4 dagar.

Hade jag varit hemma, hade jag bloggat om hur matcherna gick, karta för kartamen är man på plats blir det inte lika enkelt att blogga. Eller man har inte tid att blogga för det finns så mycket för hjärnan att bearbeta.

Jag tog några bilder istället och man brukar ju säga att en bild säger mer än 1000 ord så här kommer några 1000 ord.






 Världens största digitala festival - det måste man få skryta med eller hur!
Apollo och Incontrol som kommentatorer. Incontrol (till höger) tog också rollen turneringsvärd.
Två tjejer som hade ne fisk som var radiostyrd. Den flög de med över människornas huvud och vissa stannade och tittade lite extra på dem och fisken, jag var en av dem.
Under DH pågår en massa tävlingar vid olika montrar. En av dem var att man skulle skriva namnen på 10 ben i kroppen så snabbt man kunde. 10 bens namn skulle skrivas och maxtiden var 1minut. Jag lyckades skriva dem på 50 sekunder och fick alla rätt. Men den som ledde just då hade klarat det på 21 sekunder.
Sockervadd mums tyckte storprinsen.
TaeJa inför finalen. Han vann också vilket gör mig extra glad för han spelar Terran och är min favoritspelare.
Maddelisk en svensk zergspelare som kommenterade matcherna för svt. Hon har ett härligt leende tycker jag.

Jag måste också skriva några rader om atmosfären på plats. Det fanns en spelare med i turnerningen som gick och går under namnet patience. En ny spelare, okänd osv. När han mötte Polt som är en mer känd spelare hejade i stort sett hela publiken på Polt. Han var favorittippad att vinna matchen och Patience skulle bli utslagen ur turneringen. Men Patience vinner matchen med 2-1 och publiken jublar, kommentatorerna kliar sina huvuden i förvåning och ett allmänt kaos råder. Nästa match mötte han MMA från Team Acer en av världens bästa terranspelare. Patience vann med 2-0 och publiken kom i extas. Nästa match fick han möta INnoVation också från Team Acer och vann även den matchen med 2-0. Publiken hade nu fått en ny hjälte. Trotts sitt okända namn och endast 16 år gammal fick han en plats i publikens hjärta. Till slut fick han möta sin överman (Life) i semifinalen och förlorade med 1-3. Ett nytt namn att hålla koll på och följa under turneringar och var så säker på att denna unga Sydkorean kommer leverera på stora tävlingar i framtiden.

Naniva förlorade sin match mot JYP och istället för att skriva gg i chatten innnan man ger upp så skrev han PVP vilket är hans sämsta matchning. JYP gick vidare men förlorade mot INoVation med 0-2.

Storprinsen var helnöjd med resan och fick till slut en t-shirt med sitt namn på. Även jag var supernöjd och fick en massa autografer på min dators en sida.