onsdag 21 mars 2012

NASTL semifinal nr 2. Moussports vs Empire

Moussports: Hasuobs (p), Morrow (t), Thorzain (t) och Mana (p)
Empire: Bestyqt (t), Violet (z), Kas (t) och Happy (t)

Match nr 1.1 Hasuobs vs Bestyqt 2-1
PvT
Karta: Artifice
Betyqt vann första matchen genom att splita upp Hasuobs arme med att droppa i main och samtidigt anfalla expansionen. Bestyqt:s MMM+viking fungerade och Hasuobs sa gg. Några misslyckade force fields från Hasuobs gjorde att han inte kunde försvara sig istället för att kanske fånga en del av Bestyqt:s arme och ta ut den.


Match nr 1.2
Karta: Tal`Darim
Bestyqt satte tidigt press på Hasuobs som vill e expandera och få igån ekonomin på riktigt. Betyqt lyckades pressa tillbaka Hasuobs till hans main och tog ut hans expansion. Hasuobs spelade nu defensivt och med tålamod väntade på att hans immortals skulle komma ut och få stopp på pressen. Samtidigt backade Bestyqt med en del av sin arme och expanderade själv. När två immortals var ute tog Hasuobs kommandot och fick slut på pressen och gick till attack. Väl framme hade Hasuobs tre immortals som skulle betyda skillnaden mellan vinst och förlust. När Hasuobs väl anföll så var det just immortalsen som överlevde och pressade tillbaka Bestyqt som nu var illa ute. Med förstärkning kunde Hasuobs fortsätta sin press som ledde till ett gg från Bestyqt.

Skulle det bli någon skillnad om Bestyqt hade en eller två bunkrar som försvar. Jag tror det och det blev hans undergång. Med några arbetare som lagar bunkrarna så är man ganska safe i ett anfall.

Match nr 1.3
Karta: Antiga Shipyard
Den sista matchen mellan dessa herrar gick till late game dvs de spelade säkert och kände bara lite på varandra men inga stora slag. Hasuobs lyckades dock att expandera avsevärt mycket mer än Bestyqt som var på tre baser under lång tid i spelet. Med ett ekonomiskt övertag kunde Hasuobs anfalla och förlora en del av sin arme och bygga upp den snabbt igen. Bestyqt fick dock kämpa för att bygga upp sin arme. Matchen låg i Hasuobs händer ganska tidigt i spelet och med sina uppgraderingar 3-3 så var det en tidsfråga när Bestyqt skulle säga gg. 


Match nr 2.1 Morrow vs Violet 0-2
TvZ
Karta: Ohana Re
Tidig harass från Violet med Roaches som nekade Morrow till hans  andra bas när han ville. Båda spelarna spelade säkert och byggde sin arme sakta och säkert. Med mutalisker på planen var Violet redo att expandera igen. Med 40 banelings, lings och mutalisker så var det bara att följa vägen till Morrow. In med hela armen och förstör allt. Morrow sa gg när allt försvann.


Match nr 2.2
Karta: Bel`Shir Beach Winter
det blev en sanbb andra match där Morrow försökte sig på en 1-bas all in. Med några marines och arbetare stormade han Violets bas och fick även upp en bunker. Men Violet fick ut ett antal Roaches som bröt sig ur sin bas och gick för en kontring. Med få arbetare och ännu färre marines blev dessa Roaches svåra att hantera och Morrow sa gg.


Match nr 3.1 Thorzain vs Kas 2-0
TvT
Karta: Antiga Shipyard
Banshee harass från Kas - gick inte då Thorzain var snabbt på plats med sina marines och en viking.
Thorzain gick till anfall med två tanks och marines - Kas stod emot det men förlora en del av sin arme.
Thorzain använde sig av dropps och droppade tanks i Kas main. Dessa gjorde stor skada men Kas kunde till slut få bort hotet.
Med tanks i mitten som kontrollerade kartan och dropps på Kas olika baser så var matchen i Thorzains händer.
Med uppgraderade marines till 3-3 så kunde Thorzain gå till attack och stimade bort Kas arme. gg från Kas.


Match nr 3.2
Karta: Tal`Darim
Spelarna spelade en spegelmatch där båda spelade med marines, medivacs och tanks.
De vandrade på kartan och tog positioner. Det blev flera stora slag i matchen men det som verkligen gjorde att Thorzain vann var att han droppade hela tiden och harassade arbetare och byggnader. gg från Kas kom efter att Thorzain hade droppat marines på hans tanks som försvann i ett ögonblick. 

Match nr 4.1 Mana vs Happy 1-2
PvT
Karta: Odyssey
Hellion dropp från Happy - tog 8 arbetare men förlorade sina två hellions och en medivac.
happy följde upp med tanks, marines och två banshees. Med en ordentlig blandning i armen gick Happy till anfall och då Manas stalkers inte hade blink blev det svårt för Mana att försvara sig. gg från Mana kom efter att andra basen flög i luften och Happy började gå in i huvudbasen.

Match nr 4.2
Karta: Tal`Darim Altar
Båda spelarna spelade defensivt och byggde upp sina arméer.
Mana satte press med en grupp stalkers som höll Happy på två baser medans Mana i lugn och ro kunde expandera till en tredje bas. Med ett ekonomiskt övertag kunde Mana byta arme och bygga upp den igen ganska fort medans Happy fick kämpa för att få ihop någon arme. Till slut blev Manas arme för svår att försvara då han hade Colosser, stalkers och sentrys som i stort sett tog allt som Happy slängde fram. Happy sa gg och det blev utjämnat till 1-1

Match nr 4.3
Karta: Shattered Temple
Happy harassade med en reaper och fick 5 arbetare innan Manas stalker tog hand om reapern.
Happy visade prov på en suverän blandning av enheter i armen och tog ut Mana. När marinens hade tagit hand om Manas stalkers fanns det inget försvar mot Happys banshees. Mana lyckades dock få stopp på anfallet och Happy retirerade hem för att laga hans banshees och bygga upp armen. Nästa anfall skulle bli mycket större och Mana som hade förlorat sin andra bas i första anfallet hade lite pengar för att bygga upp en arme som skulle kunna möta Happys arme. Happy gick till anfall och det blev en jämn fight men Happy gick segrande ut ur striden. gg från Mana och den totala matchen går nu till en ace-match mellan Thorzain och Happy.


Ace-match nr 5.1 Thorzain vs Happy 2-1
TvT
Karta: Bel`Shir Beach Winter
Båda spelarna spelade meck där Thorzain visade att det svenska stålet håller måttet. Med en mer bas hade Thorzain ett ekonomiskt övertag och kunde byta arme med Happy. Happy kom efter ganska snabbt då Thorzain satte press med några tanks, marines och vikings.

Match nr 5.2
Karta: Odessy
Banshee harass från Thorzain men med torn och en viking så blev det ett misslyckande från Thorzain.
I denna match blev det andra visor och Happy tog kommandot tidigt. Med tanks tog han position på kartan och kunde expandera tryggt. Thorzain gjorde försök att ta position i mitten men det var svårt. Matchen hade nästan alla enheter ute i spel den enda som inte kom ut i spel var nog Ghost annars fanns alla enheter representerade. Kul! Det ser man inte så ofta. Happy satte verkligen press när Thorzain försökte expandera till hans 4 bas och det var här allt avgjordes. Tanks, Thorz, Vikings och Battlecruisers var ingredienserna i detta slag och till sist kunde Thorzain stabilisera sin bas. Då hade Happy redan tagit sin 5 bas och var i ett ekonomiskt övertag. Några harass på Happys 4 och 5 bas från Thorzain men som inte gjorde så stor skillnad i ekonomi. Slaget i mitten blev det sista där Happy hade en superior arme och Thorzain sa gg.



Match nr 5.3
Karta: Shattered Temple
Med två spelade kartor ,med betoning på meck så antog jag att även denna match skulle bli meck. men Thorzain öppnade med en massa marines och tog kontroll på kartan ganska tidigt i spelet. Happy spelade meck och blev överrumplad av marinsen som tog ut hans tanks i mitten på kartan. Thorzain droppade i baserna och harassade samtidgt som han avancerade framåt med sina marines och tanks.
Med fler baser, bättre ekonomi och större arme var matchen i Thorzains händer och Happy sa gg.

Grattis Mousesports som går till final och får möta TeamLiquid.