söndag 18 november 2012

Partings väg till Bucklan

Kval i Sydkorea:

Parting vs sC - 2-0
Parting vs aLive - 2-1
Parting vs Curious - 2-0
Parting vs Seed 2-0

Parting vs Squirtle - 2-0
Parting vs Creator - 1-2

Parting kom på tredje plats och förlorade en match, mot Creator. Parting fick 1580 Usd i prispengar.

Kval i Asien:

Parting vs MacSed - 2-0
Parting vs Curious - 2-1
Parting vs RorO - 2-0
Parting vs HerO - 0-2

Parting vs herO - 2-1
Parting vs HerO - 2-0
Parting vs Rain - 0-2

Parting förlorade finalen mot Rain och kom på andra plats och fick 9000 Usd

World Championship 2012:

Parting vs Socke - 2-0
Parting vs Illusion - 2-0

Parting vs Scarlett - 3-0
Parting vs Suppy 3-1
Parting vs Sen - 3-0
Parting vs Creator - 4-2

Parting fick sin revanch på Creator som han förlorade mot i landskvalet och vann finalen med 4-2 och därmed är Världsmästare i StarCraft2. Han fick en prissumma på 100000 Usd.

Tillsammans med de andra prispengarna fick han totalt 110580 USD och är nu på plats 11 i världen på mest intjänande prispengar.

Källa:http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_Battle.net_World_Championship

Källa: http://sc2earnings.com/?limit=50&race=zerg,terran,protoss

Några häftiga SC2 filmer

När jag satt och tittade på WCS 2012 så visades korta animerade filmer i pauserna. Jag tyckde de var skitroliga så jag delar med mig av dem så kan också ni få ett skratt.





Några roliga SC2 filmer

Battle.net 2012 WCS FINAL

Parting 19år vs Creator 16år
PvP

Karta 1: Ohana - Creator

Karta 2: Entombed Valley - Parting, 4-gate rush

Karta 3: Antiga Shipyard - Parting, Kolossernas kamp, Parting micra sina kolosser bättre och kunde slå ut Creators kolosser.

Karta 4: Shakuras Plateau - Creator, stalker agressivitet som förstärktes med zealoter.

Karta 5: Cloud Kingdom - Parting, Koloss försvar som följdes upp med ett anfall.

Karta 6: TalDarim Altar - Parting, Stalker, centry försvar som aldrig hann följas upp. Creator gick till attack med tre immortals och stalkers men Partings försvar var som en mur och när anfallet var avvärjt så gav Creator upp.

karta 7:  ------

Vinnaren får 100000 USD och tvåan 40000 USD. Man vill ju gärna vinna finalen och Guldet och inte komma på 2:a plats.

Vinnare Battle.net 2012 WCS blev Parting. Grattis!!!!



Battle.net WCS 2012 match om 3:dje pris

Sen vs Rain - Sen hade inte en chans mot Rain som vann tre raka kartor och med det tog 3:dje platsen. Rain får 16000 USD i prispengar och Sen 8000
ZvP

Battle.net WCS 2012 Semifinaler

Klockan är 07:45 och den första semifinalen har just börjat mellan Creator och Rain.
Jag är nu ganska trött och alldeles strax vaknar nog kidsen. Då blir det fullfart med frukost, blöjbyte och bus. Det kommer med all säkerhet göra mig piggare.

Sen är den enda zergen kvar och har nu om det går bra för Sen två protoss matcher framför sig innan han får lyfta den efterlängtade trofén.

1. Creator vs Rain - Creator tog ledningen genom att vinna på första kartan men Rain vann på andra kartan och kvitterade till 1-1. Creator vann ytterligare en match och kunde avgöra på fjärde kartan men Rain gav Creator en match och lyckades leda matchen till en sista och avgörande karta. Creator gjorde en klassisk 4-gate attack och Rain lyckades hålla Creator utanför hans bas för en stund. Creator lyckades dock forcera rampen upp till Rain:s main och väl uppe kunde inte rain försvara sig längre. Creator vann med 3-2 och är i final. 10p till min poänjakt.
PvP

2. Parting vs Sen - Parting visade att han spelar i den absoluta världseliten och tog snabbt ledningen med två raka kartvinster. Parting vann även på den tredje kartan med immortals, centys och stalkers. När Parting slog ut Sens försvar och arme gjorde parting en liten segerdans med sin arme och Sen gav upp. 3-0 till parting som går till final och får möta Creator.
PvZ

88p totalt inför finalen.

2012 Battle.ner WCS kvartsfinaler

Klockan är nu 05:40 och kvartsfinalerna har just börjat. Lite nördigt att gå upp tidigt på morgonen eller natten för att titta på SC2 men sån är jag. Det är så bra matcher och förhoppningsvis kommer jag lära mig ett och annat av dessa spelare. Sorgligt är dock att alla Terran spelare har åkt ur turneringen så jag kan inte lära så mycket av min egen ras men får lära mig desto mer av de andra raserna. 

1. Parting vs Suppy -Parting gick segrande ur matchen men fick en tuff start och låg under med 0-2. men parting spelade så bra och lyckades få matchen till 2-2 och ace-match som han också vann. 3-2 till Parting och går vidare till semifinal. 8p för min tippning.
PvZ

2. Sen vs HerO - Matchen var otrolig jämn och det såg ut som att HerO skulle vinna på den 4:de kartan då han höll Sen på tre baser väldigt länge. Men Sen spelade med tålamod och turtlade sig fram med sina Broddlords och Curroptors. Till slut kunde Sen expandera och nu vände matchen till Sen:s fördel. De bytte arme några gånger men efter ett tag fick HerO problem med sin ekonomi och blev tvungen att ge upp. Matchen gick vidare till en sista och avgörande karta  Båda spelarna ville så gärna vinna och gå vidare till semifinal. HerO harassade så bra och och expanderade samtidigt och hade ett otroligt övertag. Men....på något sätt lyckades Sen överleva HerO:s harass och kunde gå till attack. Med infestors och roach kunde Sen ta ut expansion efter expansion och till slut gå upp till HerO:s main och HerO blev tvungen att göra det alla SC2 spelare avskyr att göra. GG. Tårarna kom för HerO och när Sen höjde armarna i sin segergest jublade publiken. Sen vann med 3-2 och får möta parting i semifinalen.
ZvP

3. Rain vs KiLLeR - Rain spelade fenomenalt och KiLLeR levde inte alls upp till sitt nick. Rain krossade KiLLeR med 3 raka kartvinster.
PvZ

4. VortiX vs Creator - En match som var otroligt jämn. Den gick till ace-match där Creator visade varför han kallas för Creator. VortiX såg att Creator expanderade till en andra bas och droneade själv mycket för att få den ekonomiska övertaget senare i spelet. Men Creator avbröt sin expansion och byggde snabbt upp en stor arme och gick till anfall. VortiX var absolut inte beredd på detta och kämpade tappert med allt han hade men kunde inte få stopp på anfallet och fick tapa ut. Creator vann matchen med 3-2 och får möta Rain i semifinal. Jag tippade rätt att Creator skulle vinna och får ytterligare 8p.
ZvP

16p till min pott och nu är jag uppe i 78p totalt.

2012 Battle.net WCS Ro16

Gruppspel har spelats och följande har gått vidare från varje grupp:

Grupp A
Parting
Illusion

Grupp B
Suppy
VortiX

Grupp C
Sen
KiLLeR

Grupp D
BabyKnigt
Rain

Grupp E
IdrA
HerO

Grupp F
Titan
Curous

Grupp G
Lucifron
LoWeLy

Grupp H
Creator
Scarlett

Detta betyder att jag inte hade helt fel i min tippning. Följande spelare får mötas:

Parting vs Scarlett - Parting vann med 3-0
8p

Suppy vs LoWeLy - Suppy vann sin match med 3-1
8p 

Sen vs Curous - Sen krossade Curioas med 3-0 och är nu ett steg närmare att bli Champion of the World. Kommentatorer under denna match var Tasteless och Artosis

BabyKnigt vs HerO -  HerO vann sin PvP-match med 3-1
4p

Idra vs Rain - Kommentatorer var Apollo och Artosis. Rain vann på första kartan och ni vet hur IdrA är. Går det dåligt så kan det bli en lätt match för hans motståndare. IdrA måste verkligen vinna nästa match för att han någon som helst mental chans att komma tillbaka in i matchen. Rain vann till slut med 3-1. Rains harass gjorde så att IdrA kom efter i produktion och ekonomi. Rains multitasking blev helt enkelt för mycket för IdrA.

Titan vs KiLLeR -
4p

Lucifron vs VortiX - Bröderna fick möta varandra och jag tittade lite på deras match. Lucifron som spelar Terran gick meck och det blev en helt fantastisk jämn match. Gissa vilka som kommenterade matchen, Day9 och Tasteless. Sorgligt nog så förlorade Lucifron och med honom åkte den sista Terranen ut ur turneringen. VortiX tog hem matchen med 3-2.
8p

Creator vs Illusion - Creator vann med 3-0 och nu är det bara en Terran kvar i turneringen.
8p

40p har jag skrapat ihop än så länge i turneringen.

Okay nu blev det lite jobbigt. 4 matcher igång samtidigt och det är så bra spel i alla matcher så man vet inte vilken match man ska följa. 

Kvartsfinal:

1. Parting vs Suppy
12p

2. Sen vs HerO
6p

3. Rain vs KiLLeR

4.  Creator vs VortiX
6p

24p fick jag för tippat rätt på spelarna till kvartsfinal. Sammanlagt har jag nu 62p